Korjaamon vastuu?

Mallit, ominaisuudet, varusteet, kokemukset jne.
mie2
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 56
Liittynyt: La 22.12.2007 16:37
Paikkakunta: Itä-Suomen lääni

Viesti Kirjoittaja mie2 »

Tuolla on noita Aken/Trafin tms. ohjeistuksia http://www.ake.fi/AKE/Kumppanit/Katsast ... 3%A4in.htm

Tuo hippinakin testaus kuulostaa kyllä ihan oudolta, monessa bensakäyttiksessä on ollut pientä ongelmaa päästöissä, mutta kierrokset 3500-4000 siksi aikaa, että katti lämpiää ja päästöt alkaa näyttää hyvältä, ei todellakaan minnekään rajoittimelle. Jos omaani huudattelisi samalla tavalla, poistuisi huoltomies ohjaamosta aika nopsaan.
Avatar
corepressor
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 318
Liittynyt: Pe 20.03.2009 11:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjaamon vastuu?

Viesti Kirjoittaja corepressor »

hippinakki kirjoitti:Eli allekirjoituksen coupe oli heinäkuussa paikalisella mersuihin erikoistuneella pajalla (ei kuitenkaan merkkihuolto), jossa siihen vaihdettiin laatikonöljyt sekä tiiviste laatikkoon. Samalla reisulla siihen otettiin lopuksi päästöt.
Ootahan nyt, sulla vaihdettiin laatikon öljyt ja tiiviste laatikkoon, sen jälkeen kierrätettiin (turhaan) konetta ja vielä havaittiin vuoto heti korjauksen jälkeen yhteisymmärryksessä.

Ensinnäkin, jos automekaanikko huudattaa konetta, se ei voi mitenkään olla sun vastuulla, ellei sinulle olla informoitu riskistä ja ellet ole siihen antanut kirjallista lupaa (kirjallinen siis todistettavuuden vuoksi).

Toiseksi, jos vuoto todettiin heti paikan päällä, sehän voi olla huonosti tehdystä asennuksesta kiinni, eikö vain? kyllä korjaamolla on vastuu ja takuu omasta työstään ja tämähän on aika yksiselitteisesti ja yhdessä todettu vika.

Kuluttajavirastosta ei varmasti saa tällaisessa tapauksessa kovinkaan rohkaisevia neuvoja, sillä neuvojen anto eli asiaan vastaaminen rajoittuu kykyysi ilmaista asia oikealla tavalla - ja muutamassa minuutissa ei taatusti saa käsiteltyä tällaista asiaa oikealla tavalla saati sitten opettamaan tekniikkaa autoja tuntemattomalle ihmiselle. Eikä kuluttajavirasto muutenkaan ole oikea taho ratkaisemaan tätä asiaa.

Mielestäni sun pitäisi korjauttaa tuo jossain virallisesti hyväksyttävällä tai maineikkaalla taholla (esim. Veho) ja pyytää samalla arvio siitä, miten pitkään laatikon tulisi kestää vuotamatta tällaisen operaation jälkeen. Huomio - ensisijaisesti korjausta pitää aina vaatia tuolta vian aiheuttaneelta taholta..

Näiden tulosten kanssa sitten korvausvaatimus tuolle korjaamolle, ukaasina tietysti oikeuteen veto jos eivät korjaa tai maksa rikkomiaan tai heikosti toteuttamiaan korjauksia... jos saat lakimiehen jeesaamaan tuossa asiassa, niin korjaamo joutuu tietysti maksamaan myös lakimiehenkin kulut. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tiedustele, kustantaako esimerkiksi kotivakuutuksesi tällaisen casen. Joudut tietysti itse maksamaan omavastuun.

Ja sitten vielä lopuksi: kaikki oikeusasiat ovat riskaabeleja juttuja. Niihin ei kannata lähteä ihan pienestä. Pahimmilaan oikeusjuttu pienestä asiasta voi nostaa vuosikausia tai vähintään kuukausia kestävän stressin ja v*tutuksen. Joskin se tekee saman myös sille korjaamon omistajalle. Kuluttajavirastosta on harvoin apua jossain muissa kuin kodinkone- tai joissain täysin epäonnistuneissa palveluasioissa, jotka ovat pääosin hyvin selkeitä ja suoraviivaisia.

Itse nostaisin aivan hirveän metelin aiheesta, tosin olenkin uhkarohkea näissä asioissa :lol: eikä se aina ole johtanut menestykseen :lol: helpoimamalla pääset, kun kirjoitat asiasta jokaiseen forumiin ja me loput boikotoimme kyseistä yritystä.. mutta varo varo vaan kirjoittamasta mitään loukkaavaa kontekstia, kirjoita neutraalisti ja rehellisesti mitä oli tapahtunut, ettei yritys nosta juttua sinua vastaan..
hippinakki
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 82
Liittynyt: To 19.04.2007 17:37

Viesti Kirjoittaja hippinakki »

Oikeuteen veto riskihommaa tässä onkin ja tuskin ilman sitä korvauksia tulisi. Opiskelijalle tuo oikeuden riski kun on vielä suurempi sillä rahoja ei ylimääräisiä ole. Asia kyllä ketuttaa ja vakinaisessa töissä ollessani taistelisin asiasta loppuun asti.

Mietin nyt hetken aikaa korjaamon nimen julkaisemista, pitää katsoa onko aikaisemmissa teksteissäni mitään loukkaavaa.

Riitely tuosta asiasta on muutenkin vaikeata, koska korjaamo sijaitsee vanhempieni lähistöllä ja itsellä on sinne matkaa lähemmäs 100km.
ex 300 CEa-24v vm. 91
ex w201 2.6 vm.87
ex w124 200d vm.94 (hirvikolari)
Vastaa Viestiin