C180K tehot hukassa (ahtimen läppä?)

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Ärpee
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 1
Liittynyt: To 18.08.2022 21:08

C180K tehot hukassa (ahtimen läppä?)

Viesti Kirjoittaja Ärpee »

Elikkäs oma -02 C180K oikuttelee oikein kunnolla. Välillä kun auton käynnistää ja lähtee ajamaan tuntuu että tehoista 50% on poissa, eikä autolla pärjää edes kaupunkiliikenteen tahdissa. Ongelma korjaantuu joskus käynnistämällä auton uudelleen, ei aina. Varoitusvaloja ei pala, ilmansuodattimen ja ilmamassasensorin vaihto ei auttanut. Halpa obd2-lukija näyttelee P2034 ja P0075 koodeja, ja enkunkielisiä foorumeja lukiessa kyseessä voisi olla ahtimen väärin toimiva ”recirculating air valve”, eli pelkistäen ahtopainetta ei synny ja moottori toimii kuin astmainen vapari, mikä kuvaa tota tehovajetta aika hyvin. Korjaukseksi tarjottiin vaikka mitä, moottorin tiivisteiden vaihtoa ja öljynputsausta, läpän resetointia sitä sörkkimällä, johtosarjan ja osan vaihtoa jne.
Onko kellään kokemusta jostain vastaavasta tai näkemystä että etinkö vikaa ollenkaan oikeasta paikasta? Saakohan ton ite korjattua vai vienkö suosiolla ammattiosaajille?
EemeliErkki
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 491
Liittynyt: To 11.04.2019 10:26

Re: C180K tehot hukassa (ahtimen läppä?)

Viesti Kirjoittaja EemeliErkki »

Ei tuttu moottori tuo, mutta vähän vastaavanlainen teho ongelma oli tuossa kesän alussa. Tehot puuttui erityisesti alle 2000 k. Eikä tullut koodeja .
Niin vika oli EGR, jossa läppä jumitti ajoittain. Puhdistus jarrukliinerilla auttoi, ja taas pelaa
Vastaa Viestiin