Sain cobain lasit on paskoja.

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
MJPfin
Mersumies
Mersumies
Viestit: 4002
Liittynyt: Pe 14.09.2018 20:20

Sain cobain lasit on paskoja.

Viesti Kirjoittaja MJPfin »

30v autojen parissa touhunnut ja ensimmäistä kertaa ikinä on lasi haljennut kesällä.
Auto pesupaikalle ja sumutin vettä yli, 20 sekunttia ja PAM. Mitä hittoa. No jatkoin pesua ja huomasin jossain vaiheessa että ei ole todellista tuulilasi ylhäältä alas halki.
Kuva
Ei yhtään kiveniskemää lasissa halkeaman tiellä eikä muutakaan vauriota. Ainoa pieni iskemä on kuskin alanurkassa liimatulla alueella mutta ei ole sieltä haljennut.
En ole koskaan kuullut että olisi kenelläkään haljennut lasi kesällä, eikä kukaan tuttukaan ole moisesta kuullut.
Ihan muelenkiinnosta onko muille koskaan sattunut vastaavaa?
Juu oli lasi lämmin mutta ei mitenkään eritysen kuuma, eikä vesi mitään ihmeellisen kylmää edes.
S.S.S
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 173
Liittynyt: To 13.01.2011 20:32

Re: Sain cobain lasit on paskoja.

Viesti Kirjoittaja S.S.S »

Ei kai tuo mitään täysin poikkeuksellista ole. Ehkä enemmän huonoa tuuria...

Muutama vuosi sitten pestiin kaverin VW Transporter:ia kesällä pihalla. Päivä oli kuuma (aurinko paistoi) ja letkusta tuli "kylmää" vesijohtoverkoston vettä. Pesun jälkeen huomattiin lasin haljenneen keskeltä pystysuuntaisesti. Mitään ääntä ei pesun aikana kuultu.

Jokin sisäinen jännitys lasissa tuon varmasti aiheuttaa. Ehkä myös nikkelin pääsy lasimänkiin lasin valmistuksen yhteydessä voisi tuota selittää. Ainakin karkaistuissa tasolaseissa nikkelijäämät aiheuttavat lasin spontaanin hajoamisen lämpötilavaihtelujen yhteydessä.
S211 320CDI 2004
S210 220CDI 1999
W124 200D 1989
Jari Ke
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 5330
Liittynyt: Ke 10.05.2006 11:54

Re: Sain cobain lasit on paskoja.

Viesti Kirjoittaja Jari Ke »

Mä ainakin kysyisin takuuna uutta lasia. Meinaan ei tuo nyt kai ihan tavallista ole että tuolleen halkeaa? Pieni virhe reunan pyöristyksessä ts kräksi jääny lasin viimeistelyhiommassa lasin reunaan ni eikait se muta tarvitse. Siihen jää epäjatkuvuuskohta ja kun jännitys voimistuu lasin lämpötilaeron takia ni siitä se sit antautuu. Muovilinssit käyttäyty juuri noin ja siitä on kokemusta hiukan enempikin :wink: Puuttuva pyöristys ja siinä on satavarma kräksikohta on se niin monta kertaa nähty ja rekkulana sit korvattukin. Itte reklamoisin aiheen ja jos ei tulla vastaan tippaakaan ni sit voi muotoilla siihen tyyliin kuten nyt otsiko on. Aivan satavarmasti vaikuttaa lasovalintoihin huono reklamaatiovastine sillä tuo on selkeä sellainen ainakin omasta mielestä
MJPfin
Mersumies
Mersumies
Viestit: 4002
Liittynyt: Pe 14.09.2018 20:20

Re: Sain cobain lasit on paskoja.

Viesti Kirjoittaja MJPfin »

Kyllä meinaan jonkun kyselyn tuosta laittaa, sen verran korpee että en ihan purematta niele lasin rikkoa ilman näkyvää virhettä lasilla ja kesällä.
Vesi on tosiaan haaleaa / lämpimähköä suht kauan kun seisoo kelalla auringossa ja pumpun paisari täynnä kun pesurin painaa päälle, että ei mitään kaivokylmää tule pitkään aikaan enne kuin koko auto on jo huuhdeltu.
mh jkl
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 95
Liittynyt: Su 06.01.2013 11:45

Re: Sain cobain lasit on paskoja.

Viesti Kirjoittaja mh jkl »

mulla halkes ML:stä orkkis lasi joku vuosi sitten kun kesällä pesin autoa oli auringossa ja kuuma keli. vesi sumu ku osu tuuulilasiin ny kuulu pamaus ja halkes keskeltä ylhäältä alas asti
Nyt sprinter 319 -12, 300GD -82, W164 280CDI -06, olleet ja menneet vito 115cdi, vito 112cdi
Vastaa Viestiin