C-mersun sähkövika

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Seikkailija
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: Ke 04.05.2022 00:22

C-mersun sähkövika

Viesti Kirjoittaja Seikkailija »

Morjes! Tuossa viikonloppuna parkitin mersulla (w204 -08) kaupan pihassa sähköt päällä hetken, lähdin käymään kaupassa ja takaisin tullessa ilmeni seuraavat oireet: polttoaineemittari out, ei näytä määrää, keskuslukitus ei pelaa (paitsi satunnaisesti joskus) ja kun pistää vilkun päälle, rele alkaa nakuttamaan 2x nopeudella ja herjaa takavilkkujen olevan rikki. Nuo kuitenkin toimii. Lisäksi ajovalojen kytkimessä ei syty valot merkiksi sumuvalojen ollessa päällä. En tsekannu, että palaako ne, mutta hyvin oletettavasti palaa.

Auton kans on aikasemminki ollu ongelmaa moottorinohjauksen kanssa. Tasakaasulla ajettaessa n. 150-160km/h (testaus suoritettu suljetulla alueella :mrgreen: ) rajoittaa kierrokset pariin tonniin ja ilmaisee "ESP inoperative, ABS inoperative". Sama ilmiö tapahtuu, jos lapun lyö lattiaan aivan tyhjästä. Välillä syttyy moottorin vikavalo, välillä ei. Virrat käyttää pois nii homma rokkaa taas. Viime aikoina alkanu kadottaa tehoja myös "normaalissa ajossa", siinäkin ku virrat käyttää pois ja takas nii on the road again. Joskus sitä käytin pajalla lukijan nokassa, kertoivat että jotain moottorin ohjainlaitteessa on vikana, mutta eivät tarkemmin osanneet sanoa. En sitte lähteny sitä vaihtamaan, kun on sen verran kallis osa ja kuitenki jo iäkäs ja ajettu auto. En tiiä liittyykö tähän uuteen ongelmaan tämä mitenkään.

Itellä ei kummemmin taitoja oo autojen suhteen, joten aina jos jotain ilmenee nii saa itsensä maksaa korjaamoilla kipeäks. Aattelinki, löytyiskö täältä jotain hajua, minkä tyyppisestä ongelmasta on kyse?
Avatar
naftale_n
Mersumies
Mersumies
Viestit: 881
Liittynyt: Ke 14.05.2003 23:33
Paikkakunta: Kuldoonia

Re: C-mersun sähkövika

Viesti Kirjoittaja naftale_n »

Sen tämä kertoo että asianosaava star käyttäjä tarvitaan. Ensimmäinen vika voisi olla SAM-vika ja toinen moottoripuolen, mahdollisesti ahtovuoto?

Mutta kerta korjaamot maksaa maltaita ja ehkä sieltäkin voi tulla väärä diagnoosi niin aloitappa sillä että putsaat jokaisen maadoituspisteen autostasi. Se ei maksa kuin vaivaa.
W906 319cdi Aut. -11 *Tuiq
W203 200cdi Aut. -04
Mitsubishi Pajero 3.0 V6 Aut. -93
Nurmituomas
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 497
Liittynyt: Su 02.12.2018 09:38

Re: C-mersun sähkövika

Viesti Kirjoittaja Nurmituomas »

osta uus akku nyt ekana. jos hetken on kaupan pihassa virrat päällä ja auto sekoilee laajasti, niin huono akku tulee ekana mieleen, ja onhan se tiepalvelun tilastojen mukaankin joku 35% todennäköisin tielle jättäjä. joten halpa keino parantaa luotettavuutta 35%
W212 E350cdi
Seikkailija
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: Ke 04.05.2022 00:22

Re: C-mersun sähkövika

Viesti Kirjoittaja Seikkailija »

Joo, täytyy huomenissa mitata akun varaus ja kattoo läpi noi maadoitukset.
Vastaa Viestiin