W211 keula napsahtelee töyssyissä

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
ceedi
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 20
Liittynyt: Ke 26.10.2016 22:04

W211 keula napsahtelee töyssyissä

Viesti Kirjoittaja ceedi »

Potilaana ´04 W211, mittarissa 236tkm joka on alkanut hidastetöyssyissä ja kanttarilta alas ajettaessa napsumaan oikealta edestä.
Pienissä töyssyissä ja terävämmissä mm. asvaltin reunoissa ääntä ei kuulu vaan heiton täytyy olla hieman isompi jotta napsahtaa. Ääni ei siis ole kolahdus vaan ennemminkin napsahdus, aivan kuin jousen ylälaakeri McPhersonissa jumittaisi ja jousi napsahtaisi heiton jälkeen normaaliin tilaansa.

Nostin auton ylös ja otin pyörän irti, kävin pienellä kangella kaikki nivelet läpi mutten löytänyt mitään väljää... Yläpallo on vaihdettu 25tkm sitten, muut osat noin satkun sisään. Mukaan lukien iskari ja jousi.
Voiko pyöränlaakeri pitää tuollaisen äänen? Siinä ei normivälystä enempää väljää tunnu.
Äänen saa aikaan myös kun keulan nostaa ylös. Nivelistä kiinni pitämällä ja ripustusta liikuttelemalla en ainakaan omin käsin tuota ääntä tuntenut läpi mistään..

EDIT: Selvisihän se tämäkin. Kivi oli päässyt ylätukivarren taaemman puslan ja korin väliseen rakoseen ja aiheutti isommassa joustoliikkeessä tuon äänen. Tätä varten piti ottaa yläpallo irti jotta pääsin vääntelemään tukivarsia eestaas jolloin mokoma murikka paljastui. Nyt on hiljaista..
Vastaa Viestiin