Radio jumittui

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
VTA1948
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 1
Liittynyt: Ti 21.04.2015 19:53

Radio jumittui

Viesti Kirjoittaja VTA1948 »

Mersu CDI 220 vm 2004 Diesel. Olisiko vihjettä mikä on ongelmana kun radio jumittui PUHE kanavalla eikä suostu vaihtamaan millään konstilla taajuuksia?
Sain toimimaan CD levyllä, mutta sekin "jumitti" niin ettei anna levyä ulos eikä suostu vaihtamaan radiolle takaisin. Radion näyttö on temppuillut n. 6kk:n ajan siten, että se pimenee välillä. Virran katkaisu samuttaa radion normaalisti. Akku saattaa olla tosi vanha!!
Asiantuntijan apua kaivattaisiin, KIITOS! :crazy:
Tapsa Ahonen
Avatar
jysi
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3114
Liittynyt: Pe 23.05.2003 17:49
Paikkakunta: Salo

Re: Radio jumittui

Viesti Kirjoittaja jysi »

Mikä auto, mikä radio?
Vuonna 2004 myytiin ainakin C- ja E-sarjassa 220 CDI:tä, ensimmäistä 203-korisena ja jälkimmäistä sedanina jo 211-korilla, mutta farmarina saattaa vielä olla 2004 rekisteröityjä 210-korisia. Ja kaikissa näissä on eri radiot.

Radioita oli tuohon aikaan kuhunkin mallisarjaan yleensä 4 eri mallia, CD:n kanssa vain 3 joten yhteensä on ainakin 9 vaihtoehtoa. Onko navigaattoria? (jos ei, Audio 10 tai 20) Onko "tavallisen" kokoinen (Audio 30) vai tuplasti korkeampi? (Comand tai Audio 50) Jos ei tiedä, kännykällä kuva ja tänne. Googlella voi haeskella netistä kuvia sopivilla hakusanoilla, vaikkapa "mercedes w203 radio"

Itse viasta: jos auto lähti viime talvena normaalisti käyntiin, kyseessä ei luultavasti ole akku. Myöa toinen alijännitteen aiheuttaja eli laturivika olisi ehkä jo jättänyt tielle.

Ensin kannattaa yrittää nollata eli resetoida radio. Joissakin tämä onnistuu painamalla levy ulos-nappulaa riittävän pitkään (10 sekuntia). Huomaa siitä jos näyttö pimene ja radio käynnisty uudelleen.
Kaikki mallit nollautuu varmasti ottamalla radion jatkuvan jännitteen sulake 15 sekunniksi pois.

Jos vika uusii heti, jokin näppäin voi olla jumissa (yleensä vain se kytkinkalvo näppäimen alla, itse näppäin liikkuu normaalisti) tai sitten on jotakin muuta sisäistä vikaa.
Joskus vika uusii lämpiämisen, tärinän tai ajan vaikutuksesta muutaman minuutin - muutaman tunnin jälkeen nollauksesta. Jos aikaa ja hermoja riittää, kannattaa kokeilla resetointia monta kertaa ja tutkia uusiiko vika samalla tavalla ajan, lämpötilan tai koputtelun/tärinän vaikutuksesta.
JanneVillePetteri
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 372
Liittynyt: Pe 11.12.2009 22:48

Re: Radio jumittui

Viesti Kirjoittaja JanneVillePetteri »

aika kattava vastaus jysi:ltä tuohon korjausvinkkiin! nuohan ne taitaa olla yleisimmät vian aiheuttajat,varsinkin comandit tekee melko lailla paljon oireita.
Yllättävää kyllä nyt on ollut ajossa talven jälkeen päivittäin ässä ja comandi on ollut pari viikkoa tekemättä mitään herjaa.. :o Eihän tuota purettukaan kuin neljä kertaa osiksi talven jäljiltä ja vaihdeltu osaakin.. :roll:
Vastaa Viestiin