w124 sisävalo ei syty

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
hyrgas
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 63
Liittynyt: Ma 15.03.2004 23:03
Paikkakunta: oulu

w124 sisävalo ei syty

Viesti Kirjoittaja hyrgas »

sisävalo ei syty kun oven avaa, vika ei ole ovikatkaisimessa koska turvavyönmuistutin valo syttyy vilkkumaan. sisävalokaan ei ole palanut koska sen saa syttymään nappulaa kääntämällä.vika mitä ilmeisemmin itse valokatkasijassa joka katossa kiinni. mitenköhän tämän irroitus onnistuu? olis se kiva et sais valoa pimeään autoon istuessaan...
w124 250td -88
Löpönen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 59
Liittynyt: La 12.04.2003 13:08
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja Löpönen »

Sisävalo lähtee irti kun työnnät sitä voimakkaasti vasemmalta oikealle ja vedät sitten samalla alaspäin. Lampun oikeassa päässä on metallilattajouset ja vasemassa reunassa muoviset hampaat jotka ovat kattoverhoilun takana. Näin ainakin mulla 250TD vm -87 ja 200D -86:ssa . Työkaluna voi käyttää ohutta muovinpalaa esim. jääraappaa jolla työnnät ja käännät.
Itsellä ilmeni juuri sama vika 124sedanissa, turvavyövalot vilkkuvat koko ajan ja viivetoiminto ovivalosta hukkui. Viiveasennossa valo palaa nyt koko ajan. Nyt on pakko pitää lamppu off-asenossa, kaikissa muisshan on aina valoa. Kerro, jos löydät vian lampun elektroniikasta.
Avatar
janne I
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 71
Liittynyt: Su 16.05.2004 17:02
Paikkakunta: jyväskylä

Viesti Kirjoittaja janne I »

Sisävalo on aika kelju purkaa,itellä oli nuo samat viat,kuin teillä.
Lampun sisällä on piirilevy,josta oli palanut pätkä (näkyi selvästi silmällä)
Korjasin sen hopea maalilla,tosin hyppylanka toimii myös.
Nyt valo toimii kuten pitääkin.
Avatar
hyrgas
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 63
Liittynyt: Ma 15.03.2004 23:03
Paikkakunta: oulu

purku

Viesti Kirjoittaja hyrgas »

oli tosiaan aika kelju homma purkaa, sain sen kans ähellettyä varmaan reilun tunnin. vikaa en löytänyt. piirilevy oli kullä paikoin huonossa kunnossa. kasaus oliki sit jo paljon helpompaa. mikä mahtaa olla se letku mikä tulee siihen sisävalohässäkkään, siihen letkun kans samaan liittimeen tuli jotain kaks muuta johtoa..mitähän virkaa mahtavat toimittaa? saa nähä mitä sen kaa valon kaa keksii, en ite oo oikeen sähkömiehiä, pitää varmaan antaa jollekki asiaan enemmän perehtyneelle tutkittavaks.
w124 250td -88
Avatar
Wikke
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1470
Liittynyt: Ma 16.02.2004 23:35

Re: purku

Viesti Kirjoittaja Wikke »

hyrgas kirjoitti:mikä mahtaa olla se letku mikä tulee siihen sisävalohässäkkään, siihen letkun kans samaan liittimeen tuli jotain kaks muuta johtoa..mitähän virkaa mahtavat toimittaa?
Siinä on sisälämpötilan anturi. Jos en väärin muista, se letku menee jonnekin hansikaslokeron taakse. Letkun toisessa päässä on sähkömoottori joka imee sisäilmaa sen letkun kautta.
Vastaa Viestiin