Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Mallit, ominaisuudet, varusteet, kokemukset jne.
Jolle
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2596
Liittynyt: To 03.07.2008 21:39
Paikkakunta: Mynämäki

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Jolle »

Pitäiskö vaihtaa auto isompaan, samalla rengaskoko 18 tuumaiseksi niin alkais renkaatkin kestämään. Nyt tuon s202 alla on 17 tuumaiset kiekot ja renkaat tuntuu kestävän sen reilun 10 tkm, etuset tuplaten jos sattuvat kulumaan tasaisesti. 50tkm matalaprofiilirenkailla... :)
-00 C200CDI AT
-83 300GD A
Avatar
Sergey
Vannespesialisti
Vannespesialisti
Viestit: 12276
Liittynyt: Su 27.08.2006 17:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Sergey »

18" on kalleimpia renkaita. 17 ja 19 on yleensä halvempia.
Pajero 2005, Hullu-Pösö 2023, Skoda Citigo-e 2021
Avatar
pake1
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 377
Liittynyt: Ke 07.03.2012 14:40
Paikkakunta: Rauma

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja pake1 »

Mitä itse kun sesonki apurina olen renkaita ollut vaihtelemassa autoihin on asiakkaiden kertomat kokemukset seuraavia:

Pirelli , ovat äänekkäät kovan seoksensa vuoksi tosin kuluvat todella vähän koska ovat kovat
Bridgestone, järkyttävä meteli, todella kova rengas ja sen lisäksi kuluu helvetin äkkiä
Nokian, no niillä ajavat ylistävät niitä aina maasta taivaaseen ja onhan ne hyvät renkaat mutta rungot ohuita jotka aihettavat noin 4-5mm pinnalla paljossa maantieajossa tärinää (rungot lämpee ja menee soikeiksi) mutta nokia on aina nokia ei siinä talvi mallit ääntävät ihan törkeästi
Continental, hyvä romanien tekemä pehmeä ja suht äänetön rengas tosin kuluvat myös koska ovat pehmeämpää kuin esim pirelli tai bridgestone, talvimallit ovat suosittuja joten kait ne hyviäkin sitten ovat, ainakin kitkoina niillä paljon ajellaan
Michelin, hiljainen kuulemma, ei niinkään kulukaan mitä yleensä pehmeät ja hiljaiset renkaat tekevät, ihmiset ovat noista montaa mieltä
Hankook, oman palkanmaksajani päämyynti rengas, mutta puolueettomasti kertoen käyttäjien kokemukset ovat kehuja helvetisti saaneet tosin Ventus V12 evot kuluvat silmän räpäyksessä (20tkm) koska ovat todella pehmeät talvirenkaat yhtä suosittuja
Kumho talvirenkaat paljon suositumpia olleet mitä kesäiset ei paljoa oo vastaan tullu mutta äitini autosta talvella sellaiset löytyy ja pito nastarenkaina erinomainen, isällä oli joskus kesärenkaat ja ihan kohtuulliset, kuluivat vaan aika nopeasti (tosin niillä olisi voinut siistimminkin ajaa)
Landsail Tällähetkellä omassa autossani alla, aika äänettömät ja kuluu kyllä ihan kiitettävästi mutta kyllä niillä sitten ajetaankin sadepito ei paras mutta ei huonoinkaan, asiaakkaat ovat olleet ihan tyytyväisiä ainakin
Sunny/Wanli, sama rengas eri merkki, ääntä löytyy,sadepito olematon mutta kyllä ne nyt alla pyörivät en tosin voi suositella
Ironman ,kaverin 300D:ssä tuollaiset on en tiä mitkä kiinanihmeet ovat mutta sateella ei mutkassa kaasua kannata antaa muuten mennään poikkittain :D

Tuollaisia kokemuksia itsellä on tullut vastaan ja nämähän ovat asiakkaiden suusta joten itsellä ei näitä kaikkia merkkejä ole ollu mut olikin tarkoitus tuoda esiin tuollainen puolueettomampi esitys asiaan.

Ja jos sadepidosta ja pidosta ylipäätään aletaaan puhumaan niin kyllä se nyt niin vaan on että mitä matalampi rengas sen vähempi se joustaa ja sen vähemmän se myöskin pitää... jotku 185/65 R15 nokiat pitää paremmin kun saman merkin esim 235/20 R18 ja se on karua tosiasiaa onhan se niinkin että iskarien ja jousien jäykkyys vaikuttaa jarrutusmatkaan ja pitoon mutta niissäkin on rajansa, liian jäykkä alusta ei anna pitoa tiehen kun renkaat menee jo lukkoon/abseille asti ja liian löysä taasen ihmee kaiken jarrutustehon.

Ja W124 200D:näkin on sateella sellainen että jos (liikenneympyrässä antaa pikkusen kytkintä niin kyllä se poikittain menee oli siellä mitävaan alla)

Itse olen 20 vuotias nuorimies joka ostaa itselleen joko uudet halvasta päästä olevat renkaat taikka sitten käyttettyjä jos löytyy ja renkaat kesällä on kokoa 205/40 R17 ja talvella 185/65 R15. Mielestäni kukin ostaa mitä ostaa mutta jos tiellä on vettä taikka sitä ihan vi***ti tulee taivaalta niin minkä ihmeen takia pitäisi olla hyllyn kalleimmat? Omassa Tenavassa kun on se kaasupoljin josta yleensä nopeutta säätelen ja sitä säädetään aina kelin mukaan ja toivoisin muidenkin tekevän niin koska ei kellään voi olla kiire kuolla tuolla liikenteessä sen takia kun oli jotain sovittu eikä sitten huomattukaan varata aikaa tarpeeksi koska navigaattori ilmoitti että aikaa menee tasan 45min 28sek :D

Älkää ottako herneitä mutta tuossa nyt oma stoorini tähänkin topicciin :)
Nykyinen W210 E300D
(ex)W201 190D 2.0
(ex) W202 C200D
(ex) W124 E200D
(ex) W210 E290 TDT
(ex) W210 E220D
(ex) Volvo 850 T5
Oberland
Mersumies
Mersumies
Viestit: 518
Liittynyt: To 09.09.2010 10:33
Paikkakunta: Keloutuva keskisuuri teollisuuskaupunki

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Oberland »

Kun sitä joutuu liikkumaan välillä niin päivällä kuin yöllä ja kelissä kuin kelissä minua ei kiinnosta 600 km:n matkalla se 550 km:ä mikä menee millä tahansa nuljukumilla mutta se 50 km:ä joka joudutaan ajamaan ääriolosuhteissa silloin alkaa olla mielenkiintoa kääntyykö auto mutkassa vai jatkaako tangentin suunnassa eteenpäin.
Mercedes voran. Die Strasse frei fur Mercedes.
Avatar
Pakardinen
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3146
Liittynyt: Ti 31.10.2006 11:18
Paikkakunta: Rautalampi, Pohjois-Savo

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Pakardinen »

Hyvin kesti halparenkaat reilusti madalletun w123:n alla. Eturenkaat jouduin vaihtamaan tuossa kesällä ja nyt on takarenkaat vaihtokunnossa. Edessä oli Nangkang NS-2 ja takana Maxxis MA-Z1.

Nangkangeista sen verran, että kestivät hyvin lähes loppuun saakka, sitten parin tuhannen kilometrin matkalla veti renkaat sisäsyrjästä kudoksille. Keskellä olis ollu pintaa vielä vaikka kuinka paljon. Maxxisit taas kuluivat tasaisemmin. En nyt muista, oliko tässä topikissa juttua siitä, että halparenkailla on tapana kulua "hakuille". No noille kävi sitten loppuvaiheessa juuri niin. Renkaan sisäreuna on melkoista sahanterää.

Kaikenkaikkiaan ihan kelpo renkaat hintaansa nähden. Eturenkaat kestivät kuitenkin vähän reilun kaksi kesää ja takarenkaat lähes kolme. Ja kilometrejä tuona aikana tuli melko paljon, en osaa sanoa tarkkaan, mutta kymmeniä tuhansia kuitenkin. Toki mieluummin ajaisin Michelineillä. Mutta kun nuo rengaskoot tuossa omassa ovat melko "eksoottiset", niin merkkirenkaat siinä koossa maksaa vitustitonnia ja tuon madalluksen tuoma nopea kuluminen, ei houkuttele.
Savolaiset ovat kaikista komeimpia ja kaikessa ylivertaisia. Säälittävän primitiivisessä kateudessaan muut heimot yrittävät heitä pilkata.
Avatar
LopenUupunut
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 8347
Liittynyt: Ti 12.01.2010 22:40

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja LopenUupunut »

Jokaisen itseään aikuiseksi luulevan kirjoittajan kannattaa lukea parikymppisen Pake1 viimeksi kirjoittama kappale hartaudella....edes huippurengas eikä auto pelasta mitään jos kuula on kuin Colinilla aikoinaan.

""Itse olen 20 vuotias nuorimies joka ostaa itselleen joko uudet halvasta päästä olevat renkaat taikka sitten käyttettyjä jos löytyy ja renkaat kesällä on kokoa 205/40 R17 ja talvella 185/65 R15. Mielestäni kukin ostaa mitä ostaa mutta jos tiellä on vettä taikka sitä ihan vi***ti tulee taivaalta niin minkä ihmeen takia pitäisi olla hyllyn kalleimmat? Omassa Tenavassa kun on se kaasupoljin josta yleensä nopeutta säätelen ja sitä säädetään aina kelin mukaan ja toivoisin muidenkin tekevän niin koska ei kellään voi olla kiire kuolla tuolla liikenteessä sen takia kun oli jotain sovittu eikä sitten huomattukaan varata aikaa tarpeeksi koska navigaattori ilmoitti että aikaa menee tasan 45min 28sek""

.
Opel, "weird lieben autos"....
repsikka
Mersumies
Mersumies
Viestit: 717
Liittynyt: Ke 08.05.2013 19:26

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja repsikka »

Aloitin tämän ketjun keväällä. Eli silloin laitetut renkaat oli Hercules merkkiset. Koko 245/45/18. Auto on 500sec, jossa painoa se n.2t. Olen nyt ajanut niillä 7500km. Ihan normaalia ajoa kaikissa kesän keleissä rajoitusten mukaan enimmäkseen. Mittailin äsken, vasen etu 7mm oikeapuoli 6,5mm. Takarenkaat aika samat.Uusissa oli pintaa se noin 8mm. En ole huomannut rengasäänten yhtään koventuneen ja mitään luistoja sateella. Täytyy tosin sanoa et ajotyyli tolla autolla ei ole ollut mitään kahva edellä etenemistä. Niin et ei mulla ole mitään huonoa sanottavaa tähän mennessä.Palataan asiaan ens kesänä, auto menee talveksi talliin :wave: , joten talvirenkaita ei tartte hankkia.
Avatar
Bercedes Menz
Mersumies
Mersumies
Viestit: 795
Liittynyt: Ti 21.12.2010 18:21
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Bercedes Menz »

repsikka kirjoitti:Aloitin tämän ketjun keväällä. Eli silloin laitetut renkaat oli Hercules merkkiset. Koko 245/45/18. Auto on 500sec, jossa painoa se n.2t. Olen nyt ajanut niillä 7500km. Ihan normaalia ajoa kaikissa kesän keleissä rajoitusten mukaan enimmäkseen. Mittailin äsken, vasen etu 7mm oikeapuoli 6,5mm. Takarenkaat aika samat.Uusissa oli pintaa se noin 8mm. En ole huomannut rengasäänten yhtään koventuneen ja mitään luistoja sateella. Täytyy tosin sanoa et ajotyyli tolla autolla ei ole ollut mitään kahva edellä etenemistä. Niin et ei mulla ole mitään huonoa sanottavaa tähän mennessä.Palataan asiaan ens kesänä, auto menee talveksi talliin :wave: , joten talvirenkaita ei tartte hankkia.
Mikä peli repsikalla on talvella alla?
Mercedes-Benz W212 250cdi aut. pehmeä Avantgarde -11 (62tkm -->
Exät:
Mercedes-Benz W204 220cdi aut. Avantgarde -10 (1v 4kk ja 65tkm)
Mercedes-Benz S203T 220Cdi aut. Avantgarde -06 (2v 8kk ja 85tkm)
Honda Accord 2,2 Ctdi -06 (1v 7kk ja 60tkm)
Seat Leon 1,9 Tdi -07 (1v 3kk ja 60tkm)
Opel Vectra C 2,2 Dti -02 (2v 3kk ja 100tkm)
Opel Astra G 2,0i -00 (3v ja 90tkm)
VW Vento 1,8 90hv -94 (2v ja 25tkm)
repsikka
Mersumies
Mersumies
Viestit: 717
Liittynyt: Ke 08.05.2013 19:26

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja repsikka »

Bercedes Menz kirjoitti:
repsikka kirjoitti:Aloitin tämän ketjun keväällä. Eli silloin laitetut renkaat oli Hercules merkkiset. Koko 245/45/18. Auto on 500sec, jossa painoa se n.2t. Olen nyt ajanut niillä 7500km. Ihan normaalia ajoa kaikissa kesän keleissä rajoitusten mukaan enimmäkseen. Mittailin äsken, vasen etu 7mm oikeapuoli 6,5mm. Takarenkaat aika samat.Uusissa oli pintaa se noin 8mm. En ole huomannut rengasäänten yhtään koventuneen ja mitään luistoja sateella. Täytyy tosin sanoa et ajotyyli tolla autolla ei ole ollut mitään kahva edellä etenemistä. Niin et ei mulla ole mitään huonoa sanottavaa tähän mennessä.Palataan asiaan ens kesänä, auto menee talveksi talliin :wave: , joten talvirenkaita ei tartte hankkia.
Mikä peli repsikalla on talvella alla?
Talvella ajellaan Hyundailla ja Ooppelilla, joskus taksilla, mieluummin mersu merkkisellä.
Jolle
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2596
Liittynyt: To 03.07.2008 21:39
Paikkakunta: Mynämäki

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Jolle »

Pakardinen kirjoitti:Hyvin kesti halparenkaat reilusti madalletun w123:n alla. Eturenkaat jouduin vaihtamaan tuossa kesällä ja nyt on takarenkaat vaihtokunnossa. Edessä oli Nangkang NS-2 ja takana Maxxis MA-Z1.

Nangkangeista sen verran, että kestivät hyvin lähes loppuun saakka, sitten parin tuhannen kilometrin matkalla veti renkaat sisäsyrjästä kudoksille. Keskellä olis ollu pintaa vielä vaikka kuinka paljon. Maxxisit taas kuluivat tasaisemmin. En nyt muista, oliko tässä topikissa juttua siitä, että halparenkailla on tapana kulua "hakuille". No noille kävi sitten loppuvaiheessa juuri niin. Renkaan sisäreuna on melkoista sahanterää.

Kaikenkaikkiaan ihan kelpo renkaat hintaansa nähden. Eturenkaat kestivät kuitenkin vähän reilun kaksi kesää ja takarenkaat lähes kolme. Ja kilometrejä tuona aikana tuli melko paljon, en osaa sanoa tarkkaan, mutta kymmeniä tuhansia kuitenkin. Toki mieluummin ajaisin Michelineillä. Mutta kun nuo rengaskoot tuossa omassa ovat melko "eksoottiset", niin merkkirenkaat siinä koossa maksaa vitustitonnia ja tuon madalluksen tuoma nopea kuluminen, ei houkuttele.
Voimaasti V-kuvioiduilla renkailla on taipumusta kulua hampaille, koskee nykypäivänä enempi halpisrenkaita koska merkkirenkaat ovat siirtyneet pois V-kuvioinnista aika pitkälti.

Sisäreunan kuluminen aalloille johtuu aika usein etupään loppu olevista tai muuten vaan huonosti toimivista iskareista (esim. lyhyet jouset ja paljon ajetut vakio-iskarit). Kurveissa autoa joutuu yliohjaamaan.
-00 C200CDI AT
-83 300GD A
Avatar
Pakardinen
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3146
Liittynyt: Ti 31.10.2006 11:18
Paikkakunta: Rautalampi, Pohjois-Savo

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Pakardinen »

Jolle kirjoitti:Sisäreunan kuluminen aalloille johtuu aika usein etupään loppu olevista tai muuten vaan huonosti toimivista iskareista (esim. lyhyet jouset ja paljon ajetut vakio-iskarit). Kurveissa autoa joutuu yliohjaamaan.
Iskarit nyt ei ainakaan ole loppu, eikä huonot. Ne on vahvistetut 126:n tolpat... 8) Ja nimenomaan takarenkaissa tuli tuo aalloille kuluminen esiin.

Noh, olipa tuo nyt niin tai näin, ne kumet on jo kierrätysläjässä. Nyt jännätään kuinka kauan Uniroyalit kestää... Tuli siitä ainakin melko paljon hiljaisempi tuosta autosta nyt uusilla kumeilla. :D
Savolaiset ovat kaikista komeimpia ja kaikessa ylivertaisia. Säälittävän primitiivisessä kateudessaan muut heimot yrittävät heitä pilkata.
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Tilasin juuri Camskillista em. Kormoranit koossa 245/40R18, kun olivat melko halvat. Vanhat kumit on Nexen N8000:t ja ne kyllä oli ihan hyvät.
Sparky
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 9
Liittynyt: La 14.09.2013 09:30
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Sparky »

C32:een tuli edellisen omistajan Typhoon/Nankang -rengastuksen tilalle Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2:t. Olipa iso muutos! Aikaisemmin auto meni rauhattomasti maantieajossa, kiemurteli urissa ym - nyt menee juuri niin kuin pitääkin. Pitoakin tuntuu olevan reilusti enemmän. Luultavasti vesikelillä erot vain kasvavat... aikasempi rengastus oli märällä hankala, pitoa ei oikein ollut milloinkaan
GL 350 CDI
ex: C32 AMG
KHI
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 27
Liittynyt: La 07.09.2013 20:23

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja KHI »

Poro- kirjoitti:Itsellä alla Goodridet tällä hetkellä, ja en ole kovin tyytyväinen. Märällä eivät pärjää Misukoille, ja kuivalla ovat jotenkin "löysät ja venkoilevat". Vaihtoon menee ensikesänä, jos vaikka saisi rahaa ostaa kunnon vanteet samalla. Ensin täytyy vain keksiä w211 sopiva tuumakoko. Nykyiset ovat 16, mietin että olisiko 17 vai 18 parempi.
Samankaltaisia kokemuksia Hyväkyyti renkaista. Oudon oloista vetelyä, motarilla joutuu koko ajan "ajamaan". Suuntaukset kohdillaan, paineita kokeiltu eri yhdistelmillä eikä mikään muutu. Syksy vielä noilla ja ensi kesäksi vähän isompaa kiekkoa alle :D
Perheen tämän hetken johtotähti
W253 GLC250 4matic -18

ex.
W205 C250 BlueTec 4Matic -15
W212 E250 4Matic Avantgarde -12
W211 E270 Cdi Avantgarde -04
Oberland
Mersumies
Mersumies
Viestit: 518
Liittynyt: To 09.09.2010 10:33
Paikkakunta: Keloutuva keskisuuri teollisuuskaupunki

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Oberland »

Suomen kestopäällystetiet ovat sen verran uraisia ja pinnaltaan huonokuntoisia että alkuperäinen 205(225)/55/16 rengastus tarjoaa todennäköisimmin halvimman ja parhaat ajo-ominaisuudet. Mitä leveämpi rengas ja profiilisuhteeltaan matalampi se vetelee ja hakee urissa ja huonolla pinnalla täristää amalgaamit irti hampaista lisäksi vielä sadekeleillä uraisilla teillä vesiliirtovaara kasvaa huomattavasti.
Mercedes voran. Die Strasse frei fur Mercedes.
Avatar
RH
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3949
Liittynyt: Ke 15.09.2004 13:43
Paikkakunta: Salon seutu

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja RH »

Oberland kirjoitti:Suomen kestopäällystetiet ovat sen verran uraisia ja pinnaltaan huonokuntoisia että alkuperäinen 205(225)/55/16 rengastus tarjoaa todennäköisimmin halvimman ja parhaat ajo-ominaisuudet.
Alkuperäinen rengaskoko 235/40-18 ja 265/35-18 :shock:
Alle 17" ei edes mahdu jarrujen puolesta.
...ok saivartelen :wink:
tähdellinen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 193
Liittynyt: Su 31.01.2010 23:38
Paikkakunta: Turku

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja tähdellinen »

Käytän itse viisisataisessa ässässä Continentalin renkaita, 245/35/19" . On sen verran raskas kaasujalka, etten ala paskoilla renkailla ajelemaan.

211 korisessa käytän perus 225/60/16" Nokian renkaita. Hyvä on pito ja kerran sain takuuna uuden renkaan, koska yhden kumin rungossa oli vikaa. En koskaan laita halpiskumeja alle. Kerran oli kokemus Nangang renkaista cl 600:sen alla ja ne poistuivat hyvin äkkiä. Uuden karheat, mutta erittäin huono pito.

Tämä kaveri kun ei säästä kaasujalassa, jos siltä tuntuu ja siltä tuntuu usein :wink: . Halparenkaat sopivat hyvin johonkin myyntikotteroon.
Tähti näyttäköön tien.
Avatar
osku1619
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 411
Liittynyt: Su 17.02.2013 14:48

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja osku1619 »

Mitäs talvirenkaita porukka on ostellu tai menaa ostaa tulevaks talveksi?. Itellä vaihtuu renkaat 2kpl kerralla, nyt lokakuussa ostan eteen uudet ja joulu-tammi-helmikuussa vaihdan toisen parin jolloin nakkaan edestä taakse "lokakuun kumit". Vanhoista toinen pari hyvä kuntonenvielä ja takana saattaa alkutalvesta lähtee nastat kävelee... Ja ompahan parempi eturenkaina ajaa sisään uudet kumit.


Tuossa oon nyt noita Nokian kumeja katellu, Hakka 7 vs Hakka 5 vs Nordman 4. Tiukka rahakysymys niinku aina..
________________
Näillä mennään mitä on.

MB s203 C270 CDI -03 (4/13 254tkm -> 4/16 315tkm)
VW Transporter T5 BiTDI DSG 4Motion Long Version -12 (5/15 101tkm -> 4/16 121tkm)
tenzo
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 187
Liittynyt: Su 02.03.2008 18:43
Paikkakunta: Kemi

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja tenzo »

osku1619 kirjoitti:Mitäs talvirenkaita porukka on ostellu tai menaa ostaa tulevaks talveksi?. Itellä vaihtuu renkaat 2kpl kerralla, nyt lokakuussa ostan eteen uudet ja joulu-tammi-helmikuussa vaihdan toisen parin jolloin nakkaan edestä taakse "lokakuun kumit". Vanhoista toinen pari hyvä kuntonenvielä ja takana saattaa alkutalvesta lähtee nastat kävelee... Ja ompahan parempi eturenkaina ajaa sisään uudet kumit.


Tuossa oon nyt noita Nokian kumeja katellu, Hakka 7 vs Hakka 5 vs Nordman 4. Tiukka rahakysymys niinku aina..
Jos ei oo aivan pakko olla Nokialaiset niin esim: vaikka Hankook IPike RS W419, uutus joka on testeissä pärjänny hyvin. Tai hyväksi hinta/laatu suhteeltaan huomattu Kumho KW22.

Itellä oli BMW:ssä 235/45-17 Nokian Hakka 5. Muuten oli hyvät renkaat mut aivan hirveä rengasmelu.
S211:ssa mulla on Nokian Hakka R kitkat (225/55-16) Mielestäni erittäin hyvät talvirenkaat.
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Tekna+ -19 Black (J11B)

Nissan Micra 1,0 16V -00 Intense Blue (K11)

MB CLK230K A Elegance -98 Brilliant Silver (w208)

MB C200 Sport -95 Aspen Green (w202)

EX. Nissan Qashqai 1.2 DIG-T Xtronic Design pack -17 Black (J11)

EX. MB E280 CDI TA Elegance -04 Tanzanite Blue Metallic (S211)

EX. BMW 520i -97 Schwarz II (E39)

EX. MB 190E 1.8 Sportline -91 Bornit (W201)
Avatar
MiHe
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 6287
Liittynyt: La 23.02.2008 12:47
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja MiHe »

osku1619 kirjoitti:
Tuossa oon nyt noita Nokian kumeja katellu, Hakka 7 vs Hakka 5 vs Nordman 4. Tiukka rahakysymys niinku aina..
Seiskoissa on kyllä paljon enempi pitoo ja melu on jossei alhaisempi niin ainakin erilainen/vähemmän rasittava...
W212 350CDI -09
W219 320CDI -07

Ex:W220 320CDI -01
Ex: W211 320CDI -04
Ex: W210 270CDI -01
Avatar
Kakemake
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 341
Liittynyt: Ma 20.02.2012 17:10
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Kakemake »

tenzo kirjoitti: S211:ssa mulla on Nokian Hakka R kitkat (225/55-16) Mielestäni erittäin hyvät talvirenkaat.
Komppaan tätä. Kahdessa eri autossa ollu nuo renkaat talvella ja lumisella pinnalla en ole vielä toisia yhtä hyviä talvirenkaita ajanut. Jäällä kitkarenkaat on tietenkin liukkaat, sille ei mahda minkään.
Ei ole kokemusta "halparengas" talvirenkaista. Nykyiseen autoon on talveksi Michelinin kitkat ja ne on erittäin liukkaat. Hyvin jauhaa moottoritievauhdeistakin isoimmalla vaihteella kun polkasee kaasua, lumisella tiellä. Jäisestä nyt puhumattakaan. Misukoilla on kaksi talvea ajettu ja ensitalvena taitaa mennä vaihtoon. Pintaa alkaa takarenkaissa olla niukin naukin lain vaatima määrä, etusissa milli-pari enemmän. Mulla ei muuten ikinä ole ollut nastarenkaita omissa autoissa.

Alkukesästä ostin uudet Nokian zLine renkaat (Suomessa Hakka Black), ihan hyvä pito mutta kulutuskestävyys näyttäisi olevan aika kehno. Jotakin reilu 10tkm oon niillä ajanu ja takakumeissa on pintaa jäljellä luokkaa 4mm. Ensikesänä jos täytyy uusia takakumit, taidan laittaa Hankookia. Muutamalla kaverilla ollut Hankookin (Ventus Prime tms.) kesärenkaita mersuissa ja tuntuis olevan hyvä kulutuskestävyys ja pito hintaan nähden.
W108 remontissa
204.203 C250 CDI T -13
176.042 A180 -13
ex 203.207 C200 CDI T -07
ex 201.024 190E -89
Avatar
jontte89
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 77
Liittynyt: La 16.10.2010 23:27
Paikkakunta: oulu

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja jontte89 »

Onko kellään kokemuksia master nordic 3 halpis renkaista? Ajaako niillä vai onko ihan täyttä paskaa? Entä miten muut halpis nastarenkaat, onko kokemuksia?
W201 om605 + hx35 + herlevi 8mm
tenzo
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 187
Liittynyt: Su 02.03.2008 18:43
Paikkakunta: Kemi

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja tenzo »

Masterit on pinnatut renkaat. Tehdään Virossa. Ei varmaan mitkään parhaimmat talvirenkaat.

Tossa ois listattu muutamat hinta/laatu suhteeltaan hyvät renkaat. Koko 185/65-15. Laitoin ton koon ku sulla sigun kuvana 190.

Hankook W419 iPike RS 69€/kpl

Michelin X-Ice North XIN2 90€/kpl

Nokian Nordman 4 89€/kpl

Pirelli Winter Carving Edge 85€/kpl

Nokian Hakkapeliitta 7 93€/kpl


hinnat katsottu tuolta; http://www.tyremate.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Tekna+ -19 Black (J11B)

Nissan Micra 1,0 16V -00 Intense Blue (K11)

MB CLK230K A Elegance -98 Brilliant Silver (w208)

MB C200 Sport -95 Aspen Green (w202)

EX. Nissan Qashqai 1.2 DIG-T Xtronic Design pack -17 Black (J11)

EX. MB E280 CDI TA Elegance -04 Tanzanite Blue Metallic (S211)

EX. BMW 520i -97 Schwarz II (E39)

EX. MB 190E 1.8 Sportline -91 Bornit (W201)
Tureq
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 47
Liittynyt: Ma 02.06.2008 14:44

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Tureq »

jontte89 kirjoitti:Onko kellään kokemuksia master nordic 3 halpis renkaista? Ajaako niillä vai onko ihan täyttä paskaa? Entä miten muut halpis nastarenkaat, onko kokemuksia?
Pinnattu mikä pinnattu. Ei kovin häävejä kokemuksia yhdestäkään pinnatusta. Mutta ajaa niillä. Mukavaa ja pitävää niistä harvoin tulee.

http://www.suomenrengasheikki.fi/" onclick="window.open(this.href);return false; Oulussa kattelisin renkaita tuolta, halvimmista ei jää iso hintaero master nordikkiin. Etenkin kun nuo hinnat on renkaat vanteille ja tasapainotettuna.
Avatar
Sergey
Vannespesialisti
Vannespesialisti
Viestit: 12276
Liittynyt: Su 27.08.2006 17:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Sergey »

Paremmin nuo ÄSSÄ pinnoitetut nastarenkaat kestää kuin Nokian Hakkapeliitat :D Hyviä ne ainaki ollu. Nytki mulla kaksi ässää, koska tästä sarjasta kaksi nokian vitosta hajosi niin että kudos irtosi. Minun mielestä Nokian hakkapeliitat on paskimmat talvirenkaat ikinä. Pitoa kyllä on.

Syy miksi noin ajattelen on se, että viimeisen 4v aikana minulla ollut kaksi sarjaa uusia hakkapeliittoja (4 & 5), ja niistä viisi kappaletta on hajonut koko ulkokudoksen irrottamalla. Kantavuuskaan ei pitäisi olla ongelma kun se on ollut 4 pykälää suurempi mitä auton paino vaatii.

Näin hajosi siis VIISI kappaletta ja ajettu reilusti alle 10tkm jokaisella. Kuvassa taitaa olla Hakka4 225/45/17, tuollaisena tuo rengas kesti auton alla kuitenkin 1000km! Kuluikin kyllä sen mukaisesti
Kuva

Tehäämpä kysely, ostaisitko edellämainitut kalleimmat renkaat 885e/sarja vai alla kuvatunkaltaiset, saman kokoiset halvimmat renkaat? Hercules Winter HSI-S 225/45/17 330e/sarja
Kuva

Tunnehommia tää on. Itte ajan niillä mitkä o halvimmat ;)
Pajero 2005, Hullu-Pösö 2023, Skoda Citigo-e 2021
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Hakkis nelosella käynyt vastaavasti kuin Sergeyllä. Harmi kun ulkomailta ei oikein nastarenkaita saa tilattua. Kotimaiset rengasliikkeet sitten niillä kyllä rahastavatkin...
Avatar
Dixon
Mersumies
Mersumies
Viestit: 898
Liittynyt: Ti 13.12.2011 10:57
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Dixon »

jontte89 kirjoitti:Onko kellään kokemuksia master nordic 3 halpis renkaista? Ajaako niillä vai onko ihan täyttä paskaa? Entä miten muut halpis nastarenkaat, onko kokemuksia?
Hyvät renkaat hintaisekseen ku halvimmat seuraavat ei pinnatut oli satasia per sarja enemmän.

Halpis nastoja mieki suosin (ei pinnattuja välttämättä), pitää ne uutena hyvin omiin tarpeisiin.


Samanlaisia patti hakkapeliittoja viime keväänä puljasin pois vanteilta ko omistaja mainitti et kuulemma vähän täristää rattia. :D
S124 & W124
Avatar
Dixon
Mersumies
Mersumies
Viestit: 898
Liittynyt: Ti 13.12.2011 10:57
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Dixon »

Tureq kirjoitti:
jontte89 kirjoitti:Onko kellään kokemuksia master nordic 3 halpis renkaista? Ajaako niillä vai onko ihan täyttä paskaa? Entä miten muut halpis nastarenkaat, onko kokemuksia?
http://www.suomenrengasheikki.fi/ Oulussa kattelisin renkaita tuolta, halvimmista ei jää iso hintaero master nordikkiin. Etenkin kun nuo hinnat on renkaat vanteille ja tasapainotettuna.
Masterit yhessä kaupassa 50€ kpl eli 200€ sarja ja rengasheikissä halvin nasta 280€ sarja ilman töitä. 195/65/15" kokoa ko äske kysyin. Jos toi ei oo paljo mittään ni annan tilinumeron jonne voi laittaa 80€. :D
S124 & W124
Avatar
Bercedes Menz
Mersumies
Mersumies
Viestit: 795
Liittynyt: Ti 21.12.2010 18:21
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Bercedes Menz »

Dixon kirjoitti:
Tureq kirjoitti:
jontte89 kirjoitti:Onko kellään kokemuksia master nordic 3 halpis renkaista? Ajaako niillä vai onko ihan täyttä paskaa? Entä miten muut halpis nastarenkaat, onko kokemuksia?
http://www.suomenrengasheikki.fi/ Oulussa kattelisin renkaita tuolta, halvimmista ei jää iso hintaero master nordikkiin. Etenkin kun nuo hinnat on renkaat vanteille ja tasapainotettuna.
Masterit yhessä kaupassa 50€ kpl eli 200€ sarja ja rengasheikissä halvin nasta 280€ sarja ilman töitä. 195/65/15" kokoa ko äske kysyin. Jos toi ei oo paljo mittään ni annan tilinumeron jonne voi laittaa 80€. :D
Mikset samantien aja kesärenkailla? Tulis nääs säästöä 200€ lisää :wink:
Mercedes-Benz W212 250cdi aut. pehmeä Avantgarde -11 (62tkm -->
Exät:
Mercedes-Benz W204 220cdi aut. Avantgarde -10 (1v 4kk ja 65tkm)
Mercedes-Benz S203T 220Cdi aut. Avantgarde -06 (2v 8kk ja 85tkm)
Honda Accord 2,2 Ctdi -06 (1v 7kk ja 60tkm)
Seat Leon 1,9 Tdi -07 (1v 3kk ja 60tkm)
Opel Vectra C 2,2 Dti -02 (2v 3kk ja 100tkm)
Opel Astra G 2,0i -00 (3v ja 90tkm)
VW Vento 1,8 90hv -94 (2v ja 25tkm)
Avatar
Dixon
Mersumies
Mersumies
Viestit: 898
Liittynyt: Ti 13.12.2011 10:57
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Ns. Halparankaat vs. Merkkirenkaat

Viesti Kirjoittaja Dixon »

Bercedes Menz kirjoitti:
Dixon kirjoitti:
Tureq kirjoitti:
jontte89 kirjoitti:Onko kellään kokemuksia master nordic 3 halpis renkaista? Ajaako niillä vai onko ihan täyttä paskaa? Entä miten muut halpis nastarenkaat, onko kokemuksia?
http://www.suomenrengasheikki.fi/ Oulussa kattelisin renkaita tuolta, halvimmista ei jää iso hintaero master nordikkiin. Etenkin kun nuo hinnat on renkaat vanteille ja tasapainotettuna.
Masterit yhessä kaupassa 50€ kpl eli 200€ sarja ja rengasheikissä halvin nasta 280€ sarja ilman töitä. 195/65/15" kokoa ko äske kysyin. Jos toi ei oo paljo mittään ni annan tilinumeron jonne voi laittaa 80€. :D
Mikset samantien aja kesärenkailla? Tulis nääs säästöä 200€ lisää :wink:
Kun on uuet nastat joka nurkkaan! :wave: ja laitonta on ajaa kesä renkailla talvella!
S124 & W124
Vastaa Viestiin