Miten leikataan matalat pois?

Kaikki autostereoihin ja oheislaitteisiin liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
JukkaH
Mersumies
Mersumies
Viestit: 746
Liittynyt: To 18.09.2003 00:19
Paikkakunta: Vantaa

Miten leikataan matalat pois?

Viesti Kirjoittaja JukkaH »

Eli idea olisi seuraavanlainen. Kun nyt on tuo subi kontissa, niin mieli tekisi säästää noita pikkukajareita. Eli siis pystyykö noita taka(miel. myös etu)kaiuttimia säästämään matalilta ääniltä, jotta pelkästään subi tuottaisi matalat äänet..? Kyllä nuo pienokaisetkin kestää normaalikuuntelua, mutta kun välillä tekee mieli luukuttaa, niin huutavat leipää mokomat.. 8)

Näistä autohifihommista ei tosissaan paljoakaan ole hajua.. (kuten jotkut ehkä jo huomasivat :lol: )

Jos sillä on väliä, niin tuohon vahvariin saa ilmeisesti ainakin yhden parin kajareita liitettyä..
W124 300D autom. -86
Avatar
Sivonen
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 2344
Liittynyt: Pe 21.05.2004 08:26

Viesti Kirjoittaja Sivonen »

Jos pikkukajarit on mankassa kiinni, niin helpoin tapa leikata bassot pois on säätää mankasta bassot minimiin, ja pistää subbarin vahvistinta sopivasti isommalle.

Toinen (parempi) tapa on laittaa passiivijakosuotimet kajareiden piuhojen väliin. Niitä löytyy hifikamppeita myyvistä liikkeistä.

Paras tapa on laittaa pikkukajaritkin vahvistimeen kiinni, siitä luultavasti löytyy highpass (tai HP) -vipu, joka leikkaa bassoja pois. Useissa vahvareissa high/lowpass on "ruuvilla" säädettävä.

Paras tulos tulee (useimmiten), kun säädät pienten kajareiden ylipäästösuotimen (HP) noin kymmenen prosenttia suuremmaksi kuin subin alipäästön (lowpass/LP). Esim. 80 ja 90Hz. Jos jakosuotimet ei ole säädettäviä, niin kunhan pistät ne päälle.
[url=http://koti.mbnet.fi/arbiter/hotrod.jpg]Mese[/url]
Vastaa Viestiin