MB A150 W169 vakkarin jälkiasennuksesta

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
pmikael
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 22
Liittynyt: Ke 03.01.2024 08:21

MB A150 W169 vakkarin jälkiasennuksesta

Viesti Kirjoittaja pmikael »

Moro

Löysin vanhan keskustelun aiheesta ja jopa hyvän saksankielisen ohjeen oikein kuvineen, mutta pari asiaa jäi vaivaamaan.

viewtopic.php?t=111724

Onko tosiaan niin, että autoon pitää vaihtaa joku "datakortti" tms. vain onko kyse käännösohjelman virheestä ja tällä tarkoitetaan ohjelmointia? Lisä kyseinen "datakortti" pitää etukäteen homma marmoriliikkeestä ja itse asiassa homman voi tehdä vain valtuutettu huoltoliike.

Käsitykseni mukaan (joka voi olla siis aivan mettässä), sekä W1969 että A245 olisi suoraan valmius vakkariin vaihteistosta riippumatta: riittää jälkiasennettu viiksi ja moottorinohjausyksikön rasplaaminen uusilla komennoilla testerin avulla.

Onko kellään muuta kokemusta asiasta, kuin em. vanhan ketjun sisällössä?

kiitokset
Avatar
jysi
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3108
Liittynyt: Pe 23.05.2003 17:49
Paikkakunta: Salo

Re: MB A150 W169 vakkarin jälkiasennuksesta

Viesti Kirjoittaja jysi »

Datakortti = MB:n tietokannassa oleva autoyksilökohtainen tietue jossa on lueteltu ko. ajoneuvonn perustiedot ja lisävarusteet. Tuolta korjaamoiden testilaitteet (Xentry) käyvät hakemassa koodaus- ja ohjelmointiohjeet auton eri moduleihin.

Lisätyt varusteeet kirjataan ensin tietokantaan, sitten suoritetaan online-käyttöönotto jossa testilaite hakee serveriltä ajantasalla olevan lisävarustelistan ja sitä vastaavat asetukset niihin moduleihin joihin muutos vaikutttaa.

Toinen vaihtoehto on offline-koodaus jolloin tehdään muutokset suoraan ko. moduleihin koodaajan tiedon/arvauksen perusteella. Tällöin ei tarvita "virallista" testeriä eikä yhteyttä serveriin. Haittapuolena tietenkin se että jonkun täytyisi olla selvillä mitä autoon on muutettu jos esimerkiksi joku asennettuun varusteeseen liittyvä moduli menee rikki eikä koodausta saa luettua ulos sen uuteen osaan siirtämistä varten.
pmikael
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 22
Liittynyt: Ke 03.01.2024 08:21

Re: MB A150 W169 vakkarin jälkiasennuksesta

Viesti Kirjoittaja pmikael »

Kiitokset asiantuntevasta vastauksesta!
Vastaa Viestiin