Halpa W210, muutama vika..

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
ceedi
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 20
Liittynyt: Ke 26.10.2016 22:04

Halpa W210, muutama vika..

Viesti Kirjoittaja ceedi »

Ostin talvipulkaksi ´96-mallisen E230:n kaikkine vikoineen halvalla. Puolen miljoonan kilometrin jälkeen muutama vika vaatii huomiota ja neuvoa:

- Takaikkunat eivät toimi keskikonsolista eivätkä takaovista. Ovista ei kuulu ääntäkään nappeja painellessa, tarkistin sulakkeet joka paikasta ja niiden pohjat jotka näyttivät olevan ok. Etuikkunat toimii ja nakuttelin lapsikatkaisijaa vaikutuksetta eestaas.
- Oikean takaoven keskuslukko menee kyllä kiinni muttei aukea, kaikki muut toimivat kunnolla ja kompura pitää normaalia surinaa.
- Mittaristo on hieman sekaisin mielestäni. Mittarit itsessään toimivat mutta kello sekoilee keksien aikansa itse jopa kesken ajon, tripin nollaaminen nollaa sen vain hetkeksi kunnes nollausta edeltävä lukema palaa näytölle ja vasen pikkunäyttö on pimeänä

Onko näihin edellä oleviin pikaneuvoja, searchia käytin ja sen perusteella tutkin sulakkeet sekä kompuran surinan mutta kaipaan silti kommenttia mistä noita alan korjailemaan. Akku on puolisen vuotta vanha 80ah ja lepojännite 12.6.
Avatar
dealer
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 17266
Liittynyt: Su 04.01.2004 14:30
Paikkakunta: Haapavesi

Re: Halpa W210, muutama vika..

Viesti Kirjoittaja dealer »

Takaikkunoista on jokseenkin varmasti nostinten mekanismit hajalla ja lasit lukittu ylös puupalikalla tms. En sinuna kiinnittäisi asiaan enempää nuomiota, vai onko joku syy miksi takaikkunoita pitäisi availla...
wiimax.fi
Avatar
illinois
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1527
Liittynyt: Ti 13.07.2004 15:38
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Halpa W210, muutama vika..

Viesti Kirjoittaja illinois »

- Takaikkunat eivät toimi keskikonsolista eivätkä takaovista.
Varmaan juuri niinkuin Dealer kirjoitti: Takalasinnostajissa vaijeri solmussa = rikki (ovat heikkoa tekoa, ei kannata uusia ellet aivan välttämättä halua käyttöön. Samalla on varmaan nypätty nostajien moottorista töpseli irti . Moottorit kestää kyllä, itse jousipyssy-vaijerihässäkkä ei.

- Oikean takaoven keskuslukko: Saattaa olla pieni vuoto joko putkessa (esim.oven läpiviennin kohdalla taikka sitten siinä itse alipaine "tapin "nostajassa. Oven purku ja romikselta uusi jos haluaa kuntoon.

- Mittaristo on hieman sekaisin mielestäni. Pikselit vanhemmiten heikkenee, näyttää oikean ajan mutta kun puuttuu joku pikseli niin 8 muuttuu nollaksi jne, jne. Ei maksa vaivaa korjata (elektroniikkakorjaamo) ellet välttämättä halua kuntoon.
Oletan kuitenkin että et hakannut autoon 500-1000 euroa enempää ostaessasi.
W168 `R4
S210 `R4
S211 `V6
W124 `R5
W124 `V8 (T2758 )

You go full throttle - or you go home.
Behemoth
Mersumies
Mersumies
Viestit: 686
Liittynyt: Ke 18.01.2012 22:52

Re: Halpa W210, muutama vika..

Viesti Kirjoittaja Behemoth »

Pienet on viat, jos kori kunnossa ja alatukivarret ja jousikupit ei katkeile.
ceedi
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 20
Liittynyt: Ke 26.10.2016 22:04

Re: Halpa W210, muutama vika..

Viesti Kirjoittaja ceedi »

Kiitokset vastauksista!

Ikkunat olisi kiva saada toimimaan, jossei muuten niin ihan vaan siksi että takapenkillä toisinaan matkusteleva nelijalkainen tykkää haistella ulkoilmoja :)
Täytyy availla ovipahveja ja katsella tuota keskuslukon putkea jos sieltä vuotokohta löytyisi, samallahan nuo ikkunahissit toteaa hajonneiksi.

Mittaristoa en ajatellut korjailla, se olkoon mitä on kun lämpötila/nopeus ja bensamittarit kuitenkin toimivat eikä vikavaloja pala startin jälkeen.

Alusta ei kolise ikä pahemmin edes natise, takana on jopa ihka uudet Bilsteinit ja edessä jousikupit ovat ainakin vielä korissa kiinni. Helmat ovat suht jees, kuskin puolelta takaa täytyy ratsupaikka laitella mutta apukuskin puolelta en saanut ruuvaria koputeltua läpi muualta kuin kumitutista.
Ja joo, halpahan tämä oli ja juuri sopivan kulahtanut enkä tosiaan montaa rahaa viitsi kiinnittää korjaamiseen.
ceedi
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 20
Liittynyt: Ke 26.10.2016 22:04

Re: Halpa W210, muutama vika..

Viesti Kirjoittaja ceedi »

Tutkailin takaovia järkevän tekemisen puutteessa ja totesin että molemmat nostimet ovat mekaanisesti ehjiä mutta nappia painellessa moottorille ei tule jännitettä muutama millivolttia enempää. Akulta suoraan virtaa tuupatessa ikkunat liikkuvat naristen joten tekniikka taitaa olla ovissa ehjää.
Nappeja kliksutellessa jostain edestä kuuluu naksuntaa, ilmeisesti ohjainboksista, mutta sen enempää ei tapahdukaan. Heiluttelin ovia katkenneen johdon kontaktin toivossa tuloksetta.
Hajoaako näistä mikä muu kuin nuo itse nostimet?

Oikean takaoven ilmaputki näyttää ja tuntuu ehjältä niiltä kohdin jossa massaa ei ole, keskuslukon toimintaan en jaksa puuttua enempää kun tuo massa on hirvittävää liejua joka sotkee ajatuksetkin.
Vastaa Viestiin