W123 300D täristää kuormituksen alaisena paljon

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
W123Diesel
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 28
Liittynyt: To 16.02.2023 09:09

W123 300D täristää kuormituksen alaisena paljon

Viesti Kirjoittaja W123Diesel »

Elikkäs W123 turbotetulla OM617 koneella on sellanen ongelma, et n. 1100-2000 rpm kone täristää kauheesti. Tärinän huomaa jo perus ajolla, kun korvissa tuntuu matalaa jyminää, kaasun kun painaa pohjaan ja hetikun ahdot nousee, niin alkaa koko auto niin paljon jyristä ja täristä, että taustapeiliin katsoessa takalasin ritiläkin värisee kuin joku kitaran kieli. Tärinä on perus ajossa sellasta, että alamäkeen mentäessä tärinä vähenee, kun himmaa kaasusta.

Tärinää tulee kaikilla vaihteilla vauhdista riippumatta, koneen kierrokset määrää tuon ja loppuu kokonaan n.2000rpm kohdalla. Tärinä on siis oikeasti ihan kamalaa kaasu pohjassa jos ajaa vaikka 1600 rpm, kuulostaa siltä, kun joku katupora alkais koria paukuttamaan.

Kone alunperin 77vm automaatti lootalla ja siten otettu toisesta OM617 manuaali osat tuohon. Uusitty on, moottorin kumit, vaihteston kumi, kardaanin kumit ja kardaanin keskilaakeri + kumi, katsottu kardaani oikealle boorille myös silloin. Laitettu eri perä ja vetarit juuri ja sama ongelma. Kardaanissakin on se tärinän vaimennin paikalla.

Mikä tuossa voisi olla, kun ollu jo jonkin aikaa tuo ongelma, taisi ilmetä aikalailla manuaaliksi muuttamisen jälkeen, ainakaan automaattina ei huomannut. Olen alkanut jo miettimään voiko vika olla moottorissa, vauhtipyörässä tai vaihdelaatikossa. Ei oikeen käy järkeen tuo.
W123Diesel
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 28
Liittynyt: To 16.02.2023 09:09

Re: W123 300D täristää kuormituksen alaisena paljon

Viesti Kirjoittaja W123Diesel »

Aloin miettimään, voisiko tuo kardaanin tärinän vaimennin olla jotenkin rikki ja miten sen edes toteaa.

Tarkistamisen jälkeen olen todennut, että toi tärinän vaimennin on ihan vituillaan, eli ei kannata edes laittaa enää paikalle. Ei voi kyllä millään olla tuosta kiinni noi helvetinmoiset jyrinät, mut ei siinä paljoa enää vaihtoehtoja ole.
Vastaa Viestiin