x218 tasonsäätö ongelma

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Hooch
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 1
Liittynyt: Pe 08.03.2024 10:08

x218 tasonsäätö ongelma

Viesti Kirjoittaja Hooch »

Hei foorumilaiset!

Takapään tasonsäädön kanssa olisi hieman ongelmaa CLS shootingbrakessa. Eilen töistä lähtiessäni katsoin että ihan kuin auton perä olisi hieman normaalia alempana mutta en tästä sen enempää välittänyt kuin nousi kuitenkin käynnistäessä auton. Kotipihaan tultaessa perä oli vielä ryhdissään, mutta hetken päästä se oli laskenut, eikä enää noussut käynnistäessä ollenkaan.
Pikainen kurkistus starilla ja vikakoodina oli järjestelmäpaineen poistoventtiili (555E13) ja poistoventtiilin mittausarvo sanoo RIKKI/0mA. Kompuran ohjaus ei onnistunut starilla, vaan käski korjata vikakoodien mukaiset viat.
Mitä asiaan tutustuin, niin poistoventtiili ja sen johtosarja näyttää olevan melko yleinen vikakohde, mutta näissä tapauksissa kompura käsittääkseni nostaa tai ainakin yrittää nostaa auton? Erikoista on myös se että mittaristoon ei ole tullut tai tule mitään ilmoitusta asiaan liittyen.
Liekö tuossa muuta vaihtoehtoa kuin johtosarja tai voiko venttiili olla esim. mahdollisesti jäässä +/- sahalaitakelien seurauksena?

EDIT. lisätietona auto siis pelkällä tasonsäädöllä (ei airmatic), ilmapalkeet vaihdettu vähän aikaa sitten ja myös kompura ollut käyntiääneltään varsin hiljainen.
Jeppe_68
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: To 22.07.2010 01:29

Re: x218 tasonsäätö ongelma

Viesti Kirjoittaja Jeppe_68 »

Mulle tuli just samankaltainen ongelma. Kävin xentryllä kaikki läpi, kaikki toimi moitteettomasti. Myös pussit täyttyivät auton ollessa nosturilla, mutta heti kun sammutti kompuran, alkoi pikkuhiljaa tyhjentyä. Vuotoa en löytänyt. Onko tässä joku venttiili tai blogi joka voisi olla rikki ja päästää paineet pois?
Vastaa Viestiin