EQB, navi ja hidastaminen ohituskaistoilla

Kaikki autostereoihin ja oheislaitteisiin liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Tree
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 5
Liittynyt: Su 16.10.2022 16:02

EQB, navi ja hidastaminen ohituskaistoilla

Viesti Kirjoittaja Tree »

2022 EQB kaikilla hilanvitkuttimilla + auton asentamilla karttapäivtyksillä.
Silloin tällöin kun ajelen adaptiivisella vakkarilla, navigointi päällä niin auto päättää välillä himmata kaasua.
Tämä tapahtuu aika usein pikatiellä, kun tulee ohituskaista, esim. Huittisten kohdalla (kun mennään Forssasta Poriin päin, ohituskaistan alussa ja sama toiseen suuntaan, samassa paikassa (eli ohituskaistan lopussa).

Näyttöön tulee keskelle joku T-risteyksen valkoinen symboli, tai "S" tai mutkaa kuvaava ikoni. Riippuu paikasta, missä ajelee. Nopeus tippuu about 10kmh ja vähän aikaa auto sekoilee ja sitten taas lähtee vakkarin nopeuteen. Takanatulevat varmaan kiittävät.

WTF?, mikä ruksi jossain väärin / onko "feature" eli mersun koodari fiksumpi kuin auton käyttäjä?
Tree
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 5
Liittynyt: Su 16.10.2022 16:02

Re: EQB, navi ja hidastaminen ohituskaistoilla

Viesti Kirjoittaja Tree »

Taisi löytyä oikea ruksi, eli "Avustimet" tms. valikon alta löytyi hieman siihen viittaava kohta, että auto hidastelisi reittiopastuksen ollessa päällä (jos siis ajaa ohi risteyksen josta auton mielestä pitäisi kääntyä tms.).
DBFI
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 13195
Liittynyt: Pe 25.07.2008 21:26
Paikkakunta: Finland Proper

Re: EQB, navi ja hidastaminen ohituskaistoilla

Viesti Kirjoittaja DBFI »

Tree kirjoitti: Pe 27.10.2023 14:17 Taisi löytyä oikea ruksi, eli "Avustimet" tms. valikon alta löytyi hieman siihen viittaava kohta, että auto hidastelisi reittiopastuksen ollessa päällä (jos siis ajaa ohi risteyksen josta auton mielestä pitäisi kääntyä tms.).
Ei kai kyse ole siitä että auto hidastaisi jos olet ajanut ohjatusta risteyksestä ohi, oletan että navi ei ollut sinne sivuun ohjaamassa?

Omassa varmaan sama MBUX navi ja sen voi laittaa sopeuttamaan nopeuden eri ajotilanteisiin, esim. T-risteyksiin tai liikenneympyröihin tai jyrkkiin mutkiin. Kuulostaa siltä että tuo kuvaamasi kohta on merkattu virheellisesti karttatietokantaan jos siinä ei oikeasti ole mitään syytä hidastella.
Vastaa Viestiin