Plugarin moottorinlämmitin

Mallit, ominaisuudet, varusteet, kokemukset jne.
Vastaa Viestiin
63AMGS4M
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: Ti 28.09.2021 17:26

Plugarin moottorinlämmitin

Viesti Kirjoittaja 63AMGS4M »

Auto on E 300 de 2022 ja vailla moottorin lämmitystä. Vähintään vuoden kestävä työkomennus tulossa Sodankylään, joten pitäisi kehittää jonkinlainen lämmitys tuolle OM654 moottorille :idea: Mitä vaihtoehtoja olisi tarjolla ja mielellään kokemuksia niistä. Mahdollinen kauko/GSM ohjaus olisi iso plussa. Löytyykö asennuspaikkoja Etelä-Suomesta vai vieläkö pitää ajaa Pohjanmaalle asti :?:
DBFI
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 13196
Liittynyt: Pe 25.07.2008 21:26
Paikkakunta: Finland Proper

Re: Plugarin moottorinlämmitin

Viesti Kirjoittaja DBFI »

Tarkennatko, kuulostaa siltä että vain polttoainetoiminen lisälämmitin kelpaa? Pohjanmaan kautta kun ajat niin saa unohtaa erilliset GSM-ohjaukset.
Avatar
webastoguru
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 175
Liittynyt: Su 30.05.2021 13:46

Re: Plugarin moottorinlämmitin

Viesti Kirjoittaja webastoguru »

M-B hybridi malleihin löytyy esim. Defalta letkulämmitin, joihin voidaan asentaa myös GSM -ohjaus. Näissä on vain ongelmana vähäinen 500 W teho sekä jatkuva riippuvuus sähköstä.

Mikäli haluaa kunnolla lämmittää moottoria ja samalla lisätä ajomatkaa sähköllä jopa puolella kovilla pakkasilla. Silloin on järkevintä asentaa polttoainekäyttöinen 5,0 kW lisälämmitin, joka lämmittää moottorin sekä sisätilat. Samalla lämpiää myös AdBlue -venttiili, joten nekin ongelmat vähenee huomattavasti. Näihin W/S 213 malleihin löytyy M-B alkuperäinen väyläohjattu Eberspächer Hydronic S3 lisälämmitin, joka on integroitu auton omaan järjestelmään.

Tällöin sitä voidaan käyttää esilämmitykseen sekä ajonaikaiseen lämmitykseen. Sen ohjaukset tapahtuu auton multimedianäytöltä, lisälämmittimen kytkinpanelista sekä puhelimella Mercedes me sovelluksesta.
"Me, haluttomat, tietämättömän johdolla, teemme mahdotonta kiittämättömille. Olemme tehneet niin paljon, niin kauan, niin vähällä, olemme nyt päteviä tekemään mitä tahansa ilman mitään..." K.J.J
Vastaa Viestiin