om616 savuttaa, hyviä ideoita kaivataan

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
XUP
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 44
Liittynyt: To 02.03.2017 12:21

om616 savuttaa, hyviä ideoita kaivataan

Viesti Kirjoittaja XUP »

Moi!
100 D alustaisella matkamersulla (2,4 D om616) tuli tehtyä moitteetta melkein 1000 km reissu mutta mutta. Seuraavana päivänä reissun jälkeen käynnistyi jotenkin vaikeasti. Kone hyrskyi ja savutti vaaleaa savua. Oireet katoavat koneen lämmettyä tietyillä kierroksilla muttei jaksa omin avuin käydä tyhjäkäyntiä. Alkaa hyrskyä, savuttaa ja sammuu. Tehojakin taitaa olla hieman hukassa eikä niitä ole liikaa hukattaviksi. Savu haisee grillin sytytysnesteeltä (huonoa palamista?) ja koneen käynti on lämpenemisen jälkeen korviinpistävän pehmeää (myöhäinen ajoitus pumpussa?). Tuntuu että vika pahenee.

Kansiongelmat tulivat tietenkin ekana mieleen. Vian jälkeen olen testimielessä ajanut yli 100 km kun lämpöisenä toimii melko hyvin. Ei hävitä öljyä eikä jäähdytinnestettä. Ei myöskään painetta jäähdytinjärjestelmässä. Nesteet näyttävät puhtailta niiltä osin kuin niitä nyt pystyy tarkastelemaan.

Suuttimet vein tarkistettaviksi. Olivat ok.
Dieselsuodattimet vaihdettu.
Venttiilienvälykset säädetty.

Kannen lisäksi mieleen tulee enää syöttöpumppu, ainakin ajoitus. Mutta miten hitossa se ajoitus nyt itsestään äkkiseltään menisi noin pieleen? Voiko pumpussa mennä jokin muu rikki, joka aiheuttaisi tällaisia oireita? Onko täällä joku joka ymmärtää tuon pumpun päälle? Tai tuleeko jollekin mieleen jokin uusi tutkintalinja? Henkisesti jo valmis kansiremppaan mutta ei nyt turhaan viitsisi sitä avata jos pumpussa jokin vika. Kiitos!

T. Juha
1993 S124 220
1999 Sprinter 312 Rimor
XUP
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 44
Liittynyt: To 02.03.2017 12:21

Re: om616 savuttaa, hyviä ideoita kaivataan

Viesti Kirjoittaja XUP »

Tilannepäivitys: säädin ruiskutuspumppun kohdilleen ja auto toimi n. 20 km täydellisesti. Sen jälkeen alkoivat taas myöhäisen ruiskutuksen oireet. Jostain syystä ei siis pumpun ajoitus pysy kohdillaan. Oikeastaan ei tule mieleen muuta kuin että pumppu on jotenkin rikki. Vai tuleeko?

T. Juha
1993 S124 220
1999 Sprinter 312 Rimor
Vastaa Viestiin