White noise

Kaikki autostereoihin ja oheislaitteisiin liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
Stone68
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 23
Liittynyt: Ti 27.06.2017 13:23

White noise

Viesti Kirjoittaja Stone68 »

Miksi autosoitin k**vähtää itsestään talven yli autoa ulkona seisottaessa niin, ettei siitä kuulu kuin valkoista kohinaa? Konkat jäätyneet soittimessa pilalle?

Viritin löytää kyllä kanavat, RDS näyttää niiden nimet, muistipaikat toimii jne, mutta kohina on ainoa mitä kuuluu.
Sama soitin (Panasonicin mp3:sia toistava cd-laite), on toistanut radiokanavia ennen samassa autossa jopa ilman antennia esim pesuun jonottaessa.
Ei voi olla maadoitusongelma, koska tilanne ei parane, vaikka auto ei olisi käynnissäkään.

PS: Mersun alk.per soittimessa on kolme erillistä liitintä, mutta mahdollisesta vaihtosoittimesta puuttuu tuo kuvan ylin, 10-nastainen liitin. Mitä jään vaille, jos alk.per liittimeen lisää suoraan soittiment, josta tuo ylin kolo on nastaton? Diskanttikaiuttimet? Auto on siis W210 Elegance-varustelulla.
Kuva
Avatar
jysi
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2798
Liittynyt: Pe 23.05.2003 17:49
Paikkakunta: Salo

Re: White noise

Viesti Kirjoittaja jysi »

Vaikea sanoa mitään varmaa kohinan lähteestä, omalle kohdalle sattunut mm. katkennut pintaliitosvastus jonka halkeama aiheutti kohinaa (riippui ilman kosteudesta kohiseeko vai ei). Toimiikos se CD kohisematta? Paras keino korjaukseeen etsiä kytkentäkaavio ja lähteä selvittämään kohinan syytä lähdöstä alkupäähän päin.
Liittimistä: ylin liitin on CD-soittimelle, keskimmäinen kaiuttimille, alin käyttösähkölle. Kuvan perusteella näyttää kyllä Beckerille? Onko tuolla alimman liittimen perällä hometta? Jos on niin voi olla kosteusvaurioita laitteen sisälläkin.
Avatar
Stone68
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 23
Liittynyt: Ti 27.06.2017 13:23

Re: White noise

Viesti Kirjoittaja Stone68 »

jysi kirjoitti: Ke 27.04.2022 08:31 ...Liittimistä: ylin liitin on CD-soittimelle, keskimmäinen kaiuttimille, alin käyttösähkölle. Kuvan perusteella näyttää kyllä Beckerille? Onko tuolla alimman liittimen perällä hometta? Jos on niin voi olla kosteusvaurioita laitteen sisälläkin.
Ei ole hometta, toi on Mesen alk.peräinen soitin (siis Becker vai?), joka on ollu varaston hyllyllä jo joitakin vuosia. Nyt tämä autossa kiinni oleva, pelkkää suhinaa pitävä laite on Panasonic sovitteella asennettuna.

Vastaa Viestiin