Keskustelun säännöt ja ohjeet v1.7

LUE TÄMÄ ENSIMMÄISEKSI!
Avatar
Ylläpito
PR Admin
PR Admin
Viestit: 574
Liittynyt: Ti 11.03.2003 00:59

Keskustelun säännöt ja ohjeet v1.7

Viesti Kirjoittaja Ylläpito »

Yleiset keskustelun säännöt ja ohjeet:


Päivitetty viimeksi 29.12.2012 / Saul


**********

1§ Asenne kohdalleen!

- Olet nyt ystävien joukossa. Olemme kaikki kuin yhtä isoa perhettä. Täällä kaikki ovat joko mersuharrastajia, mersunnyplääjiä, mersumiehiä tai -naisia, mersistejä, mersuaddikteja, mersuhörhöjä, mb-friikkejä, mersukuskeja, mercedes-benz-enthusiasteja, mersufanaatikkoja tai muuten mercedeksille sydämensä menettäneitä, ihan niinkuin sinäkin. Tai sitten olet eksynyt IHAN väärälle forumille.

- Tyhmää kysymystä ei olekaan. Turhakaan kysymys ei yleensä ole kysyjän kannalta katsottuna turha.Moni kysymys on kysytty sata kertaa aikaisemmin, moni kysymys on saatettu vastata vaikka samalla sivulla. Ystävällinen kehoitus lukea pari viime sivua koska siellä puhuttiin ko. asiasta palvelee molempia osapuolia paremmin kuin uuden tulokkaan masentaminen ylimielisellä vastauksella. Samalla vaivalla olisit jo vastannut asiallisesti, tai pannut vaikka linkin ko. juttuun jos oikein höveliksi heittäydyt.

Sama pätee myös toiseen suuntaan: selaile nyt sentään arkistoa ennen kuin kysyt jotakin jota on puitu sivutolkulla ihan hiljattain. Tuolta löytyy kohta "HAKU" jonka avulla voit hakea aiempia vastauksia aiheesta ennen kuin kysyt turhaan samaa juttua uudelleen. Se on tosissaan rasittavaa vastata tiettyihin vakikysymyksiin viikon välein. Ja ennen kaikkea: jos ja kun saat apua, on todella kohteliasta myös kiittää avustajiaan.

- Kunnioita toisten asenteita ja ajokkeja.
Jonkun mielestä jakoavaimen kädessä pitäminenkin on jo vastenmielistä ja autossa pitää olla takuuta jäljellä.
Toisen (useimpien meistä) mielestä vanhan mersun rassaaminen on parasta, mitä voi tehdä housut jalassa.
Yhden mielestä auton pitää olla sataprosenttisesti alkuperäiskuntoinen, toinen teki juuri korivaihdon tai asensi levikesarjan.
Joku virittää veekasia ja toinen taas säätää nokilekan ruiskupumppua entistäkin pihimmäksi.
Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Mikään harrastussuuntaus ei ole oikea tai väärä, mikään korimalli, valmistusvuosi tai tyyppi ei ole toista "parempi". Mahdutte kyllä kaikki, tiukkapipoisimmista orggis-puristeista hotrod-henkisimpiin tuuning-heeboihin, samoille sivuille sulassa yhteisymmärryksessä.

- Huumori kukkii tässä porukassa aika lailla. Vaikka vakavaakin tekstiä kirjoitellaan niin useimmiten tulee oltua enemmän tai vähemmän kieli poskessa. Ja hyvä niin.


**********

2§ Oikea teksti oikealle forumille!

- Kohdista kirjoituksesi oikealla alaforumille. Forumit ovat sinänsä aika yksiselitteisiä mutta käydään ne nyt vielä läpi:

OHJEET JA PALAUTE:
- Kirjoittajien ohjeet: Tämä forum on lukittu ja tänne ei voi kirjoitella. Lukea saa ja pitääkin.
- Mersuforumin ylläpito tiedottaa: Tiedotusluontoisia asioita esim. forumin tai serverin päivityksiä koskien etc.
- Kehityspalsta: Ideoita Mersuforumin parantamiseksi entisestään.
- Harjoitteluforum: Täällä voit harjoitella kirjoittelua ja eri kikkoja joita viestin kirjoittamisessa voi käyttää. Tämä palsta siivoutuu automaattisesti viikon välein.

MB-KESKUSTELUT:
- Oldtimers: Juttua vähintään 25-vuotiaista (mallisarjan ikä) Mersuista laidasta laitaan, ei kuitenkaan myynti-ilmoituksia joille on oma palstansa.
- Projektit: Tulpanvaihdosta spoilerin asennukseen, koneremontista aurauskulmien säätöön. Mitä tahansa projektia teitkin, niin tänne reportaasi asiasta, mielellään kuvien kera.
- Tekniikka: Kaikki yleinen mersujen tekniikkaan liittyvä jorina tulee tänne.
- Turbot: Oma palsta turbottajille! Oli sitten vakioturbon huollosta, jälkiasennusturbon kiinni pulttaamisesta tai viidensadan kaakin superturbon rakentamisesta kyse, asiantuntijoita löytyy täältä.
- Tuning: Keskustelua Mersujen tuunaamisesta eli modifioinnista.
- Äänentoisto: Kaikki hifi- yms laitteistoihin liittyvä keskustelu putkiradiosta kojelautaan integroituun tft-näyttöön löytyy täältä.
- Koeajot: Jos kävit koeajamassa jonkun uuden tai vaikka käytetyn Daimler -konsernin tuotteen niin kerropa fiiliksistä muillekin!
- Muuta Mersuasiaa: Muuten mersuihin liittyvää lätinää. Mallimerkinnät, varusteet, historia, tapahtumat, henkilöt... Mitä mersuasiaa nyt vain sattuu mieleen tulemaan.
- Hyvät huollot: Muiden Mersumiesten suosimia huoltopaikkoja.
- MB-linkit: Otsikon mukaisesti linkkejä Mersuaiheisille sivustoille.


MUUT KESKUSTELUT:
- Offtopic: Palsta jolla lätistään kaikkea mahdollista mersujen ulkopuolista stooria, iloitaan vaikka lasten syntymästä tai kirotaan verottajaa, mistä nyt kukin haluaa muiden kanssa rupatella. Ns. "Aihe vapaa" -palsta - joskin edellytämme keskusteluilta edelleen Mersuforumin sääntöjen ja hyvien tapojen mukaisuutta.
- Gallupit: Koska jostakin käsittämättömästä syystä ihmiset rakastavat galluppeja nettipalstoilla, laitoimme niille oikein oman osastonsa. Kysyä voi mitä vaan kengän koosta takarenkaitten kulutuspintaan, mikä nyt sitten "tarpeelliselta" tuntuukin, hyvän maun rajoissa totta kai.
Gallupit toimivat usein mielenkiintoisten keskusteluiden herättäjinä eli älä ylläty jos moni "gallup" on ajautunut pahasti sivuraiteille.
- Huumori: Vitsejä, hupikuvia, linkkejä huumoripitoisille sivuille ja hauskoihin peleihin etc etc.
- Shoppailu: (Autoaiheisia) Nettikauppoja meiltä ja maailmalta. Jos olet käyttänyt jotakin nettikauppaa niin kerro kokemuksistasi.
- Hintavertailut: Se nyt vain on tyhmää maksaa liikaa. Täällä vertaillaan tuotteiden ja palvelujen hintoja eri paikoissa.
- Risut ja ruusut: Jos jokin firma, tuote tai palvelu ihastutti tai vihastutti, niin kerro siitä muillekin! Kunnon perustelut ovat suotavat kummassakin tapauksessa.
- - Matkailu, miitit ja tapahtumat: Pistä tänne vinkkejä käymisen arvoisista kohteista niin koti- kuin ulkomailla. Etenkin Mersu- tai muuten autoaiheisista paikoista tai tapahtumista. Täällä sovitaan joskus myös Mersumiesten tapaamisista.


KAUPPATORI:
- Täällä YKSITYISHENKILÖT voivat ilmoittaa KÄYTETTYJEN mersujen ja varaosien myymisestä ja ostamisesta tai käyttökelpoisen MB-roinan lahjoittamisesta. Jos haluat mainostaa yritystäsi niin ota yhteys ylläpitoon, sopiva alennusprosentti forumin jäsenille tai muu vastaava kaikkien eduksi koituva houkutin voi hyvinkin purra mutta sovitaan siitä etukäteen.
- Äskeinen rivi selkokielellä: jobbarit ilmoitelkoot KePö/Palsta -lehdissä.
- Mainitse hinta ja yhteystiedot (myös nimi) ilmoituksessasi. Reilua peliä ja avointa kaupantekoa. Hinta pitää olla mainittuna myös otsikossa.
- HUOM! Täällä ei kerta kaikkiaan myydä muita autoja kuin Mersuja. Muut kuin Mercedes-Benz -merkkisten autojen myynti-ilmoitukset poistetaan välittömästi. Smart ja Maybach sallitaan vielä samanrotuisina.

MUUT FORUMIT
- Moderaattorit: Jos näet tämän palstan niin olet näköjään joutunut orjatöihin palstan siivoajaksi. Luepa sieltä se "moderaattorien ohjeet" ennen kuin menet painelemaan ensimmäistäkään "X" -merkittyä namiskaa viestin vieressä. Kiitos panostuksestasi palstan viihtyisyyteen näin kaikkien käyttäjien puolesta.
- Suomen Mercedes-Banz -klubi tiedottaa: Aika yksiselitteinen vai mitä?
- English Forum: Kyllä tänne eksyy muitakin kuin finskejä. Etenkin etelänaapurimme kanssa käytyjä keskusteluja löytyy English forumilta.


**********

3§ Kirjoittaminen
- Kirjoita asiaa niin paljon kuin sielu sietää. Forumeilla kyllä asiallisille kirjoituksille tilaa piisaa. Korjausvinkkejä, artikkeleita, muisteloita, vertailuja, mitä asiallisia artikkeleja vain aikaiseksi saat.
- Pyri kirjoittamaan kunnollista kieltä. Oikolue tekstisi ennen kuin lähetät sen. Tekstistäsi tulee paljon luettavampaa.
- ÄLÄ KIRJOITA PELKILLÄ ISOILLA KIRJAIMILLA.
- älä aloita lauseita pienellä kirjaimella.
- käytä välimerkkejä jos ei käytä niin tulee sekavaa tekstiä miksei kukaan vastaa mun viesteihin toivoo välimerkitön mersumies
- Jaa pitkä teksti kappaleisiin ja erota ne tyhjällä rivillä.
- ÄLÄ LAINAA koko viestiä jos vastaat siitä yhteen riviin. Leikkele kaikki ylimääräinen pois niiden quote-hommelien välistä niin palstan luettavuus pysyy hyvällä tasolla ja lukijat eivät saa jännetupintulehdusta scrollaamisesta.
- ÄLÄ VASTAA ollenkaan viestiin jollei sinulla ole mitään muuta sanottavaa kuin "jep, samaa mieltä" tai "näin on".
- Älä missään nimessä käytä teinien p3370x -irccislangia täällä. Kiitos.
- Ei kannata käyttää erikoistehosteita kuin poikkeustapauksissa.
- :D nämä :) hymiöt :( on :o tosi :shock: kewl :? muttei 8) kande :lol: käyttää :x niitä :P liikaa :oops: koska :cry: sehän :evil: näyttää :twisted: ihan :roll: typerältä
:wink: :!: :idea: :arrow:
- Jos postaat linkin johonkin kuvaan niin älä mitään jättiresoluutioista kuvaa linkkaa tai tee sitten mieluummin pelkkä linkki eikä image source - juttua jossa se kuva näkyy palstalla (mikäli kyseessä hiton iso kuva). Layout ja ladattavuus kärsii. Näitä voi treenata siellä harjoitteluforumilla.
- Hirmu hauskat replykuvat ovat varmasti ala-asteelaisten ja hiljattain ensimmäisen internetyhteytensä hankkineiden mielestä tosi kewl juttu mutta ei niitä kälyisiä kaikkien sataan kertaan näkemiä "kissaakin kiinnostaa" -kuvia tosiaan tarvitse ensimmäistäkään täällä postata. Etenkin kun replykuvat ovat pääosin suoranaista vittuilua ja sitähän ei palstalla suvaita.

- Ohjeet kuvien lataamisesta ja liittämisestä suoraan foorumille: http://www.mersuforum.net/forum/viewtop ... 18&t=98453" onclick="window.open(this.href);return false;


**********

4§ Kieltoja
- Jos jotakin ei ole erikseen kielletty, se ei tarjoita että se olisi sallittu. Oman järjen käyttö ja hyvät käytöstavat riittävät jo pitkälle.
- Minkään sortin solvauksia palstalla EI katsota läpi sormien.
- Fleimaaminen kielletty: Jos tunteet kuumenevat niin käyttäkää vaikka yksityisviestejä nahinaanne - edellyttäen että molemmat haluavat kiistellä. Palstoille ei yhtään kilometrin pituista "juupas-eipäs" -ketjua tarvita vaikka miten olisitte eri mieltä siitä, syntyikö Wilhelm Maybach vuonna 1848 vai 1846. (Nettilähteitten mukaan 1846 BTW).
- EI MAINOKSIA KIITOS! Kehut niille firmoille ja tuotteille jotka sen ansaitsevat, rankkaa ruoskintaa niille jotka sitä kaipaavat, mutta tämä forum ei todellakaan ole jobbarien ilmaiskanava tai mekaanikkojen mainosväline eikä siitä sellaista myöskään tule.
- EI MAINOKSIA tai MUITA KAUPALLISIA TIEDOTTEITA myöskään allekirjoituksiin. Nämä tullaan poistamaan.
- Älä kirjoita asiattomuuksia. Kaikki lain, moraalin tai hyvien tapojen vastainen materiaali poistetaan välittömästi ja moista puppua uudestaan suoltavat käyttäjät samaten.
- Palstalla on ollut kirjoittamaton sääntö, jonka mukaan kaikkein räjähdysherkimmistä asioista, eli uskonnosta ja puoluekannoista, ei keskustella ollenkaan. Olkoon tämä nyt sitten kirjoitettu sääntö.


**********

Noin. Tämän romaanin jos jaksoit lukea läpi niin olet valmis osallistumaan keskusteluihin. Tervetuloa Mersuforumille!
"Tyytyväisyys on kehityksen loppu ja rappeutumisen alku"

Lukittu