W124, kuskin penkin selkänoja löysä

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
m4rcuz
Mersumies
Mersumies
Viestit: 514
Liittynyt: To 23.10.2003 22:58
Paikkakunta: Jyväskylän kulmilla

W124, kuskin penkin selkänoja löysä

Viesti Kirjoittaja m4rcuz »

Kuskin penkin selkänoja otti ja löystyi niin, ettei se pysy ylhäällä siihen nojatessa, vaan lähtee hitaasti kaatumaan taaksepäin.

Säätörulla käsinojan alla toimii hienosti, pyörittelemällä penkin selkänoja nousee ja laskee kuten pitääkin. Rulla lisäksi pyörii vinhasti, kun penkkiin nojaa. Säätömekanismi on siis rattaiden osalta kunnossa, mutta mutta ... jossakin on ilmeisesti liikaa rasvaa 8)

Irroitin penkistä takalevyn, jolloin pääsin näkemään sen sisään. Siellä ei kuitenkaan ollut näkyvissä selkeää ongelman aiheuttajaa. Minkäs osan siellä pitäisi "jarruttaa" ja toimia ikäänkuin lukkona, että selkänojasta välittyvä liike ei päätyisi pyörittämään säätörullaa? Eikö tuon penkin säädön pitäisi toimia kierukkavaihteen avulla?
aseva
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 369
Liittynyt: Su 25.09.2005 18:15
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aseva »

Kyllä penkki on irrotettava ja päälliset purettava. Sieltä säätörullan tienoita on purettava peltinen hässäkkä, josta löytyy sellainen kierrejousi (kitkajousi), jonka päät on taivutettu 90 asteen kulmaan. Toinen pää poikki. Jousesta kierros pois ja uusi pää sujuttamalla. Näin olen muutaman korjannut.
Ajokit:

Fiat Ducato-98
Vectra D -06
DKW Hummel -61
Vastaa Viestiin