S204 320cdi ei puhalla lämmintä sisälle, RATKENNUT

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Saariil
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 3
Liittynyt: La 11.12.2021 19:57

S204 320cdi ei puhalla lämmintä sisälle, RATKENNUT

Viesti Kirjoittaja Saariil »

Tervehdys,

Apuja kaivataan.

Auto S204 320 cdi, vm. 2009.

Autoon asennettiin vuonna 2017 tt-thermo letkulämmitin. Se on lämppäriltä palaavassa letkussa, kuten yleensäkin.

Lämmitin hajosi viime viikolla, vedet ja sähköt oli sekaisin. Sulake lähti oitis, kun pisti piuhan pistorasiaan. Otin lämmittimen irti, ja laitoin tilalle uuden, 1000w xc malli. Samaan paikkaan ja samoin päin kuin edellinen.

Remontin yhteydessä laskin jäähdytinnesteet pois, ja uudet sisään.

Tämän jälkeen auto ei ole puhaltanut sisälle lämmintä ollenkaan. Lämmönsäätimellä ei ole mitään vaikutusta, kylmää tulee. Järjestelmä on ilmattu, tt-thermo tutkittu että vesi tulee läpi.

Auton moottori lämpiää normaalisti. Lämmöt nousee sinne 90 asteen haminoille kuten kuuluu, lämmöt ei souda eikä nestettä häviä. Mutta sekä lämppärille menevä (öljytikun takana rintapellissä), että sieltä palaava letku/putki ovat kylmiä.

Tt-thermo ei myöskään lämmitä moottoria, neste ei kierrä. Elementti lämpiää, mutta letku missä se on kiinni (lähtöpuoli) ei lämpiä. Tt-thermon pumppu toimii ja lähtöpuolen letku on kova.

Eli jostain syystä neste ei kierrä lämppärin kennolle, jokin siellä ahdistaa. Paikallisen mersukorjaamon mukaan siellä lämppärin kennolla ei ole sähköistä venttiiliä.

Luin myös vikakoodit. Ainoa vikakoodi oli sähköinen lisälämmitin. Sekään ei ole tullut takaisin kun kuittasin pois.

Mikä siis voisi aiheuttaa moisen vaivan, ja olisiko ideoita mitä tehdä?

Kiitos jo etukäteen.
Viimeksi muokannut Saariil, Ti 14.12.2021 17:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
dealer
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 17268
Liittynyt: Su 04.01.2004 14:30
Paikkakunta: Haapavesi

Re: S204 320cdi ei puhalla lämmintä sisälle

Viesti Kirjoittaja dealer »

Eipä tule muuta mieleen kuin tämä
http://www.mese.fi/forum/viewtopic.php?f=115&t=65275
mutta kummallista että juuri remontin yhteydessä tullut ongelma.
wiimax.fi
Saariil
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 3
Liittynyt: La 11.12.2021 19:57

Re: S204 320cdi ei puhalla lämmintä sisälle

Viesti Kirjoittaja Saariil »

Kiitos vinkistä.

Metkaa on se, että otin myös lämppäriltä palaavan letkun irti siitä liitoksesta paisarin alta, missä alumiiniputki vaihtuu letkuksi. Laitoin lähtevän pään tukkoon, ja pistin varovasti paineilmaa paisuntasäiliöön. Paluuputkesta tuli vettä ihan solkenaan.

Eli jos siellä ei mitään ohitusventtiiliä ole, ja pienen paineen avulla vesi tulee kennosta läpi, niin menee todella mystiseksi.

Edit, tietysti jos siihen lämppäriltä palaavaan putkeen yhdistyy jokin toinen letku jostain muualta niin sitten tietysti mahdollista että kenno tukossa. Mut luulis sieltä nyt tulevan edes "lehmän henkäyksen" verran lämmintä, tuo ilma on jääkylmää mitä se puhaltaa.
Akeem
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 67
Liittynyt: La 14.04.2018 13:56

Re: S204 320cdi ei puhalla lämmintä sisälle

Viesti Kirjoittaja Akeem »

Vähän vielä mystisemmältä kuullostaa, mitä oli oma keissi, tokin sekin ratkesi juuri tuolla dealerin antamalla vinkillä, silikaattipussi oli hajonnut ja tukkinut lämppärin kennon. Huuhtelin järjestelmää kolmella eri kerralla, ja vasta viimmeisin ja pieteetillä tehty on nyt sitten ilmeisesti poistanut ongelman.
Omassa tapauksessakaan ei kyllä mistään lämpimästä ilmasta voinut puhua ,kun kenno oli tukossa. Vasta moottoritie nopeudella, kun kierrokset oli 2500 tuntumassa, tuli jonkinlainen lehmänhenkäys suuttimilta.
Kuitenkin lämppärin menopuolen putki oli kyllä kuuma ihan siellä sisätiloissa asti ja paluu vastaavasti ihan kylmä.
Tietysti olisi ihmeellinen sattuma, jos lämpöä säätävät läpät olis juuri tuossavaiheessa hajonneet samanaikaisesti, mutta ehkä siitä kannattaa
aloittaa, eli tehdä ns fläp resetti automatiikalle.
Jos sen puolesta homma näyttää olevan kunnossa, niin sitten vaan huuhteluhommiin, eli kennoa vastavirtaan huuhtelemalla yrittää aukaista lämmityslaitteen kenno.
Mitä näyttää auton ulkolämpömittari ?
MB W203 200CDI A 2006
Saariil
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 3
Liittynyt: La 11.12.2021 19:57

Re: S204 320cdi ei puhalla lämmintä sisälle

Viesti Kirjoittaja Saariil »

Terve taas, ja kiitokset neuvoista.

Ongelma on ratkennut, ongelman syyllinen kirjoittaa tätä viestiä, lompakko hieman kevyempänä. Satasista kuitenkin vain puhutaan. 🤣

Paikallinen mersukorjaamo selvitteli vikaa useamman tunnin, meinasi heilläkin eväät loppua, enkä ihmettele. Silica-mahdollisuus taklattiin pois, kenno ei ollut tukossa. Paisari vaihdettiin kuitenkin, koska 274tkm jo mittarissa. Läpät tarkastettiin myös, kaikki ok.

Eli, TT-Thermon asennuksessa olin jotenkin onnistunut saamaan TT-Thermon sähköpistokkeen suojatulpan letkun sisään. Älkää kysykö miten, kertoisin jos tietäisin. TT-thermon letkulähdöissä ei suojatulppia ollut, siitä olen 100% varma. Mutta sähköliittimessä taisi olla. Muistaisin kuitenkin ottaneeni sen pois ennen asennusta, mutta ilmeisesti en ottanut. Ainoa mahdollisuus on se, että se oli paikallaan, thermon lähtöpuolen letku on osunut siihen asennusvaiheessa, tulppa on mennyt letkuun ja sillä selvä. Se oli nimenomaan siellä lähtöpuolella.

No, sehän siis tukki lämppäriltä palaavan letkun.

Siinä se. Hieman harmittaa, mutta oppirahat on nyt maksettu. Aika paljon olen autojen kanssa askarrellut, eikä koskaan ole tarvinnut korjauttaa ammattilaisella omia jälkiä. No, nyt tarvitsi. Seuraavalla kerralla olen VARMASTI huolellisempi.

Saipahan korjaamon poijjaat jutun aihetta kahvipöytään. 🤣🤣

Saariil
E200kompressor
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2352
Liittynyt: Ti 14.09.2010 22:22

Re: S204 320cdi ei puhalla lämmintä sisälle

Viesti Kirjoittaja E200kompressor »

Aika erikoinen tarina siitä miten onnistuu itse huijaamaan tahattomasti itseään...? Olisi voinut kestää hyvinkin kauan ennen kuin vikakohde olisi löytynyt.

Minulle Eberin vesipumpun vaihdon yhteydessä kävi sillä tavalla nolosti, että oli hieman naftin mittainen ylempi vesiletku ja käsikopelolla sain letkun pumpun lähtöön kiinni ja lemmarin paikalleen mutta seuraavana päivänä oli glykolia auton alla. Keula ylös, uusi kiristys ja ajoon. Kymmenen kilometrin ajon ja pysähdyksen jälkeen olikin glykolia sitten oikein kunnolla maassa, täytön jälkeen pääsi viitisen kilometriä ja piti pysäyttää kun ei enää uskaltanut ajaa.

Vuodon syyksi paljastui Eberille tulevan letkun liitos kun se letku olikin kaksikerroksinen ja vain se ulompi kerros oli pumpun lähdössä kiinni. Eikä tuota tietenkään nähnyt kun käsikopelolla piti laittaa letkun lyhyden vuoksi kiinni. Oma vika.
Avatar
dealer
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 17268
Liittynyt: Su 04.01.2004 14:30
Paikkakunta: Haapavesi

Re: S204 320cdi ei puhalla lämmintä sisälle, RATKENNUT

Viesti Kirjoittaja dealer »

Joskus kauan kauan sitten seurasin sivusta kun Opel Astran ohjaustehostimen kanssa käytiin korjaamolla taistelua, tehostimen pumppu äänsi ja eikä kunnolla tehostanut
---> vaihdettiin uusi pumppu
---> lakkasi kokonaan tehostamasta ja ääni eikun paheni
---> todettiin että uusi pumppu on viallinen
---> tuli toinen uusi pumppu ja sama laulu
---> hoksattiin että peijakas, se oli jo hammastankokin hajoamaisillaan alunperinkin ja nyt rikki
---> vaihdettiin uusi hammastanko
---> :idea: :wtf: :idea: :wtf: :wtf: :( ei muuttunut miksikään
---> lopulta todettiin että heti ensimmäisessä toimenpiteessä oli ranetettu uuden pumpun letkulähtöön letku irrottamatta mustaa suoja-kumisukkaa
wiimax.fi
Vastaa Viestiin