Kuoma-auto Euroopasta ?kokemuksia

Raskaan (+3500 kg ja työkoneet) MB-kaluston oma osio.
Avatar
atlas
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 19213
Liittynyt: Su 25.01.2009 21:06
Paikkakunta: Itä-Suomi

Kuoma-auto Euroopasta ?kokemuksia

Viesti Kirjoittaja atlas »

Onkos forumilla millaisia osto kokemuksia tai vieretä seurattua tietoa euroopan markkinoilta tuoduista autoistà?

Firmalle tullut muutama ostettua euroopasta ja etenkin Hollannista kun siellä on isoja ja meille jo luotettavia firmoja joiden kautta on ollut helppo tehdä kauppaa.
Kaikki ostettu vain kuvien ja tietojen perusteella mutta kyseessä ollutkin max 30t euron autoista.
Yhdessä mersussa oli että nesteet meni öljy tilaan jonkin ajan päästä ostosta ja eikun sikaa etsimään.
Vuoto diaknoosi oli että sylinteri putkien alapäiden o-renkaat on huonot.
No aukaisin itse koneen ja tässä v6 koneessa oli lohkonpuolella o-renkaat ja putet suorat ja kas kummaa...Auto ollut jossakin ei -pakkas alueella ja sillä oli ajeltu pelkällä vedellä ja syöpymää lohkossa niin että just .just o-re´nkaat pysyi paikallaan.
Eli lämpimissä maissahan pitäisi käyttää nesteen seassa sellaista korroosion esto ja syöpymisen esto ainetta joka ei muuten ole sitten pakkasneste.
Tämä oli yksi kokemus mistä tuli vähän takkiin ja ylimääräistä työtä.Muut sitten olleet ihan jees ostoksia niin työkoneita kuin kuorkkeja.
Näissäkin näkyy huima hinta ero miten on työllisyys,lama ja tarjonta tilanne eli voi olla kauheat erot vuoden ajasta riippuen.Vetureita nyt aina enemmän tarjolla kuin varusteltuja tiettyyn työhön.
No käyttämämme firma kuitenkin on valmistellut autot niin että kaikki on ok vaikka se tulisikin +asteiselta alueelta suoraan -30 aseen pakkaseen ja aina on tehty ensin vastaavanlaisuuspaperit kuntoon ennenkuin aletaan kauppakirjaa väsäämään että ei tule turhaa työtä .
Kerrankin katseltiin että uudehkoa veturia ja halpaa paljon mutta paljastuikin että vm.mukaan ei niitä olisi saanut Suomeen tai Eurooppaan leimattua kun päästö arvo ei riittänyt ja tälläinen auto olisi mennyt suoraan moottorin vaihtoon..ei kannattavaa.
Voihan olla että Euroopassa kuitenkin vääristellään paperit ja sormien läpi katsastus...muttei Suomessa.
-w124 230e sedan
-w124 230e coupe
-c203 200k kompressor

-Rämät mutta maksetut-
amgenter
Mersumies
Mersumies
Viestit: 724
Liittynyt: Ma 16.05.2011 20:22

Re: Kuoma-auto Euroopasta ?kokemuksia

Viesti Kirjoittaja amgenter »

Uusia Volvoja on tuotu 5 kpl Saksasta ihan vain sen vuoksi, että hintataso ihan siellä ihan eri luokkaa kuin Suomessa. Siellä autot on vielä käytetty Schmitzillä, jossa FRC-kaappi ja kylmäkone päälle. Pitkän ajan myyjä ja kaikki on pelannut hienosti.

Tanskasta haettiin Norjan ajoon takateliveturi. Yritykseltä, jolla oli aikaisemmin ollut toistakymmentä autoa mutta puolalaiset olivat vieneet kaikki ajot. Ei ongelmia.

Belgiasta haettiin kaksi kuokkuautoa pomminvarmalla 380-koneella. Ei muuta kuin maalattiin ja ajoon.

Eli pelkästään positiivisia kokemuksia.
Vastaa Viestiin