ASR:stä ESP W202:een, tekniikka- ja luistogurut herätys!

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
MKC280
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 86
Liittynyt: Su 21.08.2005 14:51

ASR:stä ESP W202:een, tekniikka- ja luistogurut herätys!

Viesti Kirjoittaja MKC280 »

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ylenpalttisen suojeleva asr on näin talven keskellä herättänyt ajatuksen, että onko kukaan päivittänyt asr:ää esp:ksi? Itsellä on -98 202, jossa on kaikki mahdolliset lisävarusteet, mutta ilmeisesti esp on ollut tarjolla vasta 1999 alkaen tai sitten saksan herra on pihistellyt väärässä paikassa pohjolaa ajatellen.

Miten tällainen päivitys onnistuisi ja mitä se vaatisi? Itsellä ei ole tekniikan koulutusta, joten arvaillen kysyn, että voisiko yksinkertaisimmillaan olla kyseessä jonkinlaisen ohjausyksikön vaihto, joka ottaisi abs:n apuun ilman useiden tuhansien eurojen lisäyksiköiden ja järjestelmien hankkimista? Tietenkin voi olla , että mersu hinnoittelee esp:n niin arvokkaaksi, että hommasta katoaa järki jo kysely vaiheessa.

Ja tiedän myös, että autoa päivittämällä sais sen esp:n, mutta kun pidän nykyisestä autosta ja lottorivikään ei osunut niin tällä mennään. :P
Aki P
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 4140
Liittynyt: Pe 23.01.2004 19:32

Viesti Kirjoittaja Aki P »

Ei onnistu ihan noin vain. Vaihtoon menee ainakin johtosarjat ja luultavasti aika pitkälle boksitkin koko autosta tai ainakin joutuu koodailemaan kovasti.
Joku mersupurkaamo??
Avatar
JUHHisi
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 361
Liittynyt: Su 20.11.2005 19:39
Paikkakunta: HML

Viesti Kirjoittaja JUHHisi »

Niin eikös ESP vaadi kaikennäkösiä "kiihtyvyys"-antureita. Ratin asento tunnistinta jne? Vai mahtaako tuollaiset löytyä jo sen ASR myötä.. Eepäilen kyllä että ei onnistu. Tai ainakin halvemmaks tulee kun vaihtaa auton uudempaan jossa on jo ESP.. :roll:
MKC280
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 86
Liittynyt: Su 21.08.2005 14:51

Viesti Kirjoittaja MKC280 »

Kiitoksia vastauksista. Olisihan se ollutkin liian helppoa...

Ei kai se auta kuin suttailla asr:llä menemään. Mersun esp taitaa olla joka tapauksessa samanlaista ylisuojelevaa sorttia, joten ei siitä olisi matkanteko mutkista ja risteyksistä sen enempää nopeutunu tai hauskentunu.
Vastaa Viestiin