CDI "tirisee" rasituksessa?

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Höylä
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 95
Liittynyt: Su 12.06.2005 09:45

CDI "tirisee" rasituksessa?

Viesti Kirjoittaja Höylä »

jep eli tuo CDI mylly päästää ikäänkuin tirisevää ääntä kovassa kiihdytyksessä ja vedättäessä isolla vaihteella ja kun kaasua keventää, niin tirinä lakkaa samantien. Arvaan että taitaa olla syyllinen taas kerran nämä suuttimet/injektorit. Kovassa rasituksessa vuotavat ja ilmoille pääsee tirisevä ääni. Olenko väärässä? Siitähän onkin jo peräti pari kuukautta kun suutinremppa veholla tehtiin, eli onhan niiden ja aikakin hajota taas.......

Vai tulisko tuo "tirinä" jostain halvemmasta kohteesta? Diesel ei ainakaan vielä haise moottoritilassa/auton vieressä eikä tietystikkään kabiinissa.

Tohtiskohan noita surullisen kuuluisia kiristyspultteja hieman kiriä? Vai meniskö ojasta allikkoon koko touhu? Siis kiriä, kun kone on kuuma.
C farkku 2.2cdi 2005
tuikku
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 4680
Liittynyt: La 24.04.2004 09:39

Viesti Kirjoittaja tuikku »

.
Pakosarjan tiiviste
.
tuikku (niukunauku) tutka.net
p.Ö5Ö 3444ÖÖ5
Höylä
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 95
Liittynyt: Su 12.06.2005 09:45

Viesti Kirjoittaja Höylä »

Olisi kyllä mukavaa jos tuo tirisevä ääni tulisi vain vuotavasta pakosarjan tiivisteestä, mutta jotenkin tuntuisi että eiköhän vuotavan pakosarjan äänen kuulisi ihan tyhjäkäynnilläkin eikä vain silloin kun kaasu pohjassa kiihdyttää vauhtia?

Tämä tirisevä ääni muistuttaa aikatavalla bensiinimoottorin nakutusääntä. Eli oliko se nyt niin että kun bensakone käy laihalla se nakuttaa? Dieselihän nakuttaa aina, mutta eri merkityksessä.



Sen verran on noiden suuttimien/injektoreiden kanssa tullut tapeltua, että taidan avata kuitenkin koneen päällystän ja kiristää aavistuksen verran noita kiristyspultteja.


Huoh. Kivaa omistaa cdi koneinen vito...... :evil:
C farkku 2.2cdi 2005
Avatar
petri.n
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1124
Liittynyt: Su 22.02.2004 19:23
Paikkakunta: Heinävesi

Viesti Kirjoittaja petri.n »

Omassa rakkineessa rupesi kuulumaan samanlainen ääni. Paikallaan autoa käyttäissä ei kuulu mitään ylimääräistä ääntä, mutta ajossa, kun on kuormitusta alkaa tuo räpinä. Ääni kuuluu matkustamoon aika voimakkaana. Itse olen myös kallistunut tuon pakosarjantiivisteen kannalle. Konehuoneessa ei haise mitään ylimääräistä, eikä vuotojälkijä nesteistä näy.
Pietu_81
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 11
Liittynyt: To 21.12.2006 21:16
Paikkakunta: Riistavesj

Viesti Kirjoittaja Pietu_81 »

Edellisen työpaikan Hiacessa kuuluu myös tuommonen tirinä. Tirinää esiintyi taajamanopeuksissa kuormittaessa 3. ja 4. vaihteella. Ääni kuului ihan uudesta lähtien ja huollossa sanoivat että ihan normaali ääni. Kai se sitten palotapahtumasta kuului.
Vastaa Viestiin