W212 ovien maalaaminen

Mallit, ominaisuudet, varusteet, kokemukset jne.
Vastaa Viestiin
petsaus
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: Ke 18.11.2015 10:49

W212 ovien maalaaminen

Viesti Kirjoittaja petsaus »

Moi
W212, vm. 2012, 225 tkm. Jäi viime syksynä vahaamatta sekä pesemättä koko talvi. Aiemmin olen vahannut keväisin ja syksyisin (korrek keraaminen pinnoite). Kunnolla peseminen ja vahaaminen on sen verran nuljua puuhaa, etten ole jaksanut tähän asti enempää vaivautua. Kun omatunto rupes kolkuttamaan, niin pesin ja vahasin vanhaan malliin - en voi väittää, että kunnolla, mutta... - pari viikkoa sitten ja taas eilen pesu niin, että pääsin tarkastamaan maalipinnan kunnon. No, eihän se pinta kunnossa ole. 2 kuvaa liitteenä. Ilmeisesti kiven iskemistä päässyt suolavettä maalin alle. Kupruja on lähinnä takaovien alareunoissa, mutta iskemiä on ylempänäkin ja myös etuovissa. Eihän niitä iskemiä ja kupruja näe, ennenkuin työntää nenänsä peltiin kiinni hyvässä valaistuksessa, mutta tietoisuus nakertaa ja nakertuuhan ne kuprutkin vuosien saatossa isommiksi, ellei niihin mitään lääkettä anna. Takakurakaaren etureunan alakulmasta on maalia pois "enemmänkin".

Suunnitelma on ajella kyseisellä laitteella vielä vuosia, ainakin tämän hallituskauden (verot ja tiisseli järkevän hintaisia) ja/tai kunnes korjaaminen ei ole enää taloudellisesti järkevää, eli 6-600 000 km. Pitäis vissiin maalauttaa ovet ja takalokasuojat tai ainakin ne osittain jos sais maalirajan häivytettyä sopivasti johonkin pokkaukseen. Jos maalauttaa, niin kunnollahan se työ pitäisi tehdä, eli onko niin, että pellille asti hiominen, ruosteensyöjä, happomaali, pohjamaali ja pintamaali sekä lopuksi uuniin.

Miten kannattaisi toimia. Mihin maalaamoon kannattaisi ottaa yhteyttä. Tärkeintä ei ole maalaamon sijainti, mutta vuokra-auto tai majoitus pitäisi olla lähistöllä kun pk-seudulta tai Päijät-Hämeestä siirryn kohteeseen.
t. Petsaus
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
petsaus
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: Ke 18.11.2015 10:49

Re: W212 ovien maalaaminen

Viesti Kirjoittaja petsaus »

Ettei nykyisten ja tulevien W212-omistajien tarvitse kauhistella maalipinnan kestävyyttä, niin kun taas eilen huolella hieroin vahalla ovet kiiltäviksi (toimenpiteitä pohtiessani), vahvistui, ettei maalattavaa pintaa ole kun vaan ovien alareunat kylkilistaan asti sekä takalokasuojien etualareunat pokkaukseen asti. Voisi vissiin jättää ainakin ovet sinkityksen varaan, mutta en halua aina vahauksen yhteydessä valon sopivasti peilatessa harmitella pieniäkään maalikupruja.

Tää mun alkuperäinen sepostukseni ilmeisesti meni niin hämäräperäiseksi ja vaikeaselkoiseksi, ettei kukaan ole viitsinyt kommentoida juttua. Olisi mainiota, mikäli vinkkaisitte pk-seudulta tai Päijät-Hämeestä yrityksen, joka tekee kunnollista jälkeä sopivaan järkevään hintaan pohjineen niin, ettei seuraavana keväänä ole samat kuprut taas näkösällä.

Pyydän myös kommentteja siitä, kuinka yleisiä 12 vuotiaan W212:n maaliongelmat ovat. Vanha auto, mutta joko tuossa iässä pitää merssua (W212) maalata. Olen ollut kulkineeseen kaikkine korjauksineenkin hyvin tyytyväinen - kyyti on todella laadukasta.

Kiitos
t. Petsaus
MJPfin
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3977
Liittynyt: Pe 14.09.2018 20:20

Re: W212 ovien maalaaminen

Viesti Kirjoittaja MJPfin »

Ei nyt suoraan maalaamoa tule mieleen mitä suositella. Kaikki tulee itse maalattua kun sitä joskus työkseen tovin tehnyt.
Mutta mitä rajaamiseen tulee niin terävään kanttiin rajaaminen on vähän kaksiteräistä.
Se voi olla ok tai sitten sävyero on jyrkkä ja näkyy kaikissa valaistuksissa.

Parempi on häivyttää pidemmälle matkalle ja lakata koko paneli.
Noin pieniä noin vanhaan en välttämättä alkaisi muuten kuin paikallisesti ja maalaisin vain ne kohdat ja lakka yli siihen rajaan asti.
Myllytys yli kun täysin kuiva.

Mutta nää on omia näkemyksiä, jokainen tekee kuten parhaaksi näkee.
Vastaa Viestiin